Buğday yeşermeye başladı

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, "Ekimin tamamlanmasının ardından yağmurların yağması da ekili alanlara çok iyi geldi ve buğdaylar yeşermeye başladı" dedi. 

GÜNDEM 4.01.2018 21:56:00 0
Buğday yeşermeye başladı

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak ekim zamanı havaların çiftçinin istediği gibi gittiğini, buğday ekimlerinin de zamanında tamamlandığını söyledi.

 

EKİM ZAMANI SORUN YAŞANMADI

 

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, ekim zamanı çiftçinin sorun yaşamadığını belirterek, “Odamız üyesi Çerkezköy ve Kapaklı’daki çiftçilerimiz ekim zamanı havaların iyi gitmesi nedeniyle buğday ekimlerini kasım ayının ilk haftası tamamladı ve ekim zamanı hava koşullarının da iyi seyretmesiyle herhangi bir sorun yaşamadı. Ekimin tamamlanmasının ardından yağmurların yağması da ekili alanlara çok iyi geldi ve buğdaylar yeşermeye başladı” dedi. 

 

BEKLENTİMİZ 2018 YILINDA DA ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜN GÜLMESİ

 

Başkan Hasan Toprak, 2017 yılının çiftçilerin yüzünün güldüğü bir yıl olduğunu da belirterek, “2017 yılı gerçekten biz çiftçilerin yüzünü güldüren bir yıl oldu. Gerek bol ürün almamız gerekse beklentilerimize yakın bir ücret verilmesi bizleri sevindirdi. İnşallah 2018 yılı da çiftçilerin yüzünün güldüğü yıl olsun. Çiftçinin tek beklentisi bol ürün elde etmek ve elde ettiği ürünün yani alın terinin karşılığını alması. Bir de yakıt fiyatlarında zengine tanınan ucuz yakıtı fiyatının da çiftçiye uygulanmasıdır. Başka da bir beklentisi yok” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU