AGD'den Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi

Anadolu Gençlik Derneği Çorlu Şubesi tarafından her yıl düzenlenen Mekke'nin Fethi programı bu yıl Kudüs temasıyla düzenlendi.

GÜNDEM 3.01.2018 14:20:00 0
AGD

Çorlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Çorlu Şube Başkanı İbrahim İnci “Kabe, yeryüzünde bütün Müslümanların kıblesidir. Mekke şehirlerin anasıdır. Biz şehirlerin anası Mekke’nin fethinin önemini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz. Mescid-i Aksa, ilk kıblemizdir. Kudüs, Mekke’den sonra yeryüzünde en eski şehirdir. Etrafı bereketlendirilmiş topraklardır. Peygamberler şehridir. İstanbul’u, Diyarbakır’ı, Kudüs’ü, Mekke’yi birbirine bağlayan ruh fetih ruhudur” dedi.

 

“CANIMIZI YAKIYOR”

 

Bugün Kudüs’ün işgal altında olduğunu söyleyen İnci “100 yıllık bir işgal var ve bu işgalin devam ediyor oluşu canımızı yakıyor. Filistin’in işgal altında oluşu, Suriye’deki iç savaşın bitmemiş oluşu, Yemen, Arakan ve diğer İslam coğrafyasındaki gelişmeler canımızı çokça yakıyor” dedi. Konuşmanın ardından ortaokul öğrencileri şiir okudu. Mehteran, semazen ve sinevizyon sunumundan sonra grup Nezih sahne aldı. Gecede AGD İstanbul eski Başkanı Serhat Akçay da ‘Mekke’nin Fethi ve Kudüs’ konulu sunum yaptı. Programda Türkiye çapında yapılan ve 1 milyon öğrencinin katıldığı Siyer-i Nebi yarışmasında Çorlu’da dereceye giren ortaokul ve lise öğrencilerine de hediyeleri verildi.

 

Haber / Ruşa ELMA