"Çiftlik Bank ile bizi karıştırmayın"

Çerkezköy'de 2 buçuk yıldır faaliyet gösteren Çiftlik Gıda'nın işletmecilerinden Kadir Yüzbaş "İsim benzerliğinden dolayı şirketimizin ismi zaman zaman, Çiftlik Bank ile karış

GÜNDEM 2.01.2018 18:40:00 0

Çerkezköy’de 2016 yılından beri faaliyet gösteren Çiftlik Gıda’nın ismi, isim benzerliği nedeniyle bazı kişiler tarafından kısa sürede on binlerce üyeye ulaşan, 200 bin TL yatırana aylık 50 bin lira kazanç vaadiyle sanal çiftlik hayvanları satan Çiftlik Bank ile karıştırılıyor.  

 

İSİM KARIŞIYOR

 

Çerkezköy’de faaliyet gösteren ve kuruyemiş, şekerleme, şarküteri grubu ve organik ürünler satan Çiftlik Gıda isimli işyerinin sahibi Kadir Yüzbaş, işletmenin isminin, kısa sürede on binlerce üyeye ulaşan, 200 bin TL yatırana aylık 50 bin lira kazanç vaadiyle sanal çiftlik hayvanları satan KKTC merkezli şirket olan Çiftlik Bank ile karıştırıldığını belirterek “Bizim onlarla hiçbir alakamız yok” dedi.

 

HİÇBİR ALAKAMIZ YOK

 

İlk işletmelerini 1 Haziran 2016 tarihinde Öztrak Caddesi’nde ikinci şubeyi de bir süre önce Fatih Caddesi’nde açtıklarını belirten işletme sahiplerinden Kadir Yüzbaş “2016 yılından beri Çerkezköy’de hizmet veriyoruz. Çerkezköy’de sadece 2 şubemiz var. Kuruyemiş, şekerleme, şarküteri grubu ürünler, organik ürünler, günlük süt ve köy ekmeği gibi ürünlerin satışını yapıyoruz. Burada büyümek istiyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle Çiftlik Bank ile uzaktan yakından ilgimiz yok. Bu konuda her gün bize onlarca vatandaş geliyor onlara da söylüyoruz. Bizi tüm Çerkezköy ve bölge halkı iyi tanır” dedi.

 

ŞAHSİ HESAPLARA AKTARDIĞI TESPİT EDİLDİ

Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) Çiftlik Bank şirketinin sahibi Mehmet Aydın'ın Çiftlik Bank oyununda toplanan paranın büyük bölümünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) kurulan Fame Game şirketine oradan da kendisinin ve karısının şahsi hesaplarına aktardığını tespit etti.

 

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK

 

SPK, Çiftlik Bank'ın yüksek getiri vaadiyle para toplamasının Tüketici Kanunu'nca yasaklanan piramit satış sisteminin özelliklerini bünyesinde barındırdığını, sisteme para aktaranların ileride mağdur olabileceğini dikkate alarak Türk Ceza Kanunu'nun nitelikli dolandırıcılık maddesi kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç ihbarında bulunulmasına karar vermişti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU