6 kilometrelik yol 15 gün sonra çöktü

Süleymanpaşa ile Naip Mahallesi arasında yeni yapılan 6 kilometrelik karayolu yapıldıktan 15 gün sonra ağır tonajlı kamyonların geçmesi nedeniyle bozulurken, yolun bazı yerlerinde de çökmeler oldu. Konunun taki

GÜNDEM 2.01.2018 18:17:00 0
6 kilometrelik yol 15 gün sonra çöktü

Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOP) tarafından İçişleri Bakanlığı'ndan gelen 4 milyon lira ödenek ile Süleymanpaşa  Naip Mahallesi, Malkara Sağlamtaş ve Mestanlar Mahallelerinin karayolları yaptırıldı. Ancak 6 kilometrelik Süleymanpaşa- Naip Mahallesi karayolu, Çevredeki fabrikalara malzeme taşıyan ağır tonajlı kamyonların geçmesi nedeniyle yapıldıktan 15 gün sonda bozulurken, yolda çukurlar oluştu.

 

“KONUYU ARAŞTIRACAĞIM”

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yel, “Köy yollarının yapımı için İçişleri Bakanlığı'ndan Tekirdağ Valiliği'ne 4 milyon lira ödenek aktarıldı. Gelen bu 4 milyon ödenek ile Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Naip Mahallesi yolu, Malkara ilçesine bağlı Sağlamtaş ve Mestanlar mahallesi yolları yapıldı. Yaklaşık 15 gün önce Naip Mahallesi yolu tamamlandı. İhale işleri uzun sürdüğünden dolayı yol biraz geç yapıldı. Ama yolun şu anki durumundan bir bilgim yok. Eğer ki, yol dedikleri gibiyse burada bir sıkıntı var. Konuyu Tekirdağ Valimiz ile görüşeceğim. Müteahhit firmayla görüşeceğim. Konuyu araştıracağım” dedi.

 

“GEREKEN NE İSE YAPILACAK”

 

Yel “15 gün önce yeni yapılan yol denilen gibiyse hemen gerekenler hakkında yasal işlem yapılacak. Denetimler yapılacak. Yol yapımından baştan sona kimin sorumluluğu varsa inceleme yapılacak. Olayı inceleteceğim. Devletin parasını kimse çarçur edemez. O yollar para ile oluyor. Yolu tekrar eski haline getirmek için gereken ne ise yapacağız” diye konuştu. Ağır tonajlı kamyonların geçmesi nedeniyle yolun 15 günde bozulduğunu söyleyen köylüler de “10 tekerlekli kamyona 30 ton yük atarsan ne olur? 1 tekere 3 ton yük düşer. Adam atıyor bazen 50 ton yük. Yolumuz şu anda çok kötü durumda daha 15 gün önce yapıldı bu yol. Biz köylü olarak perişanız” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ