"2018'in ilk aylarında kazmayı vuruyoruz"

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Edirne ve Kırklareli'de düzenlediği il kongrelerine katıldı. Edirne'de, Mimar Sinan Spor Salonu'nda yapılan kongrede konuşan Yıldırım, Edirne'nin Türkiye'nin dünyaya aÃ?

GÜNDEM 31.12.2017 13:54:00 0

“GEREKEN NEYSE ONU YAPARIZ”

 

Türkiye'nin amacının belli olduğunu söyleyen Yıldırım, “Türkiye bölgede istikrar, kardeşlik, barış istiyor. Kimseyle alıp veremediğimiz bir şey yok. Bakın dün iyi bir haber geldi. Amerika ile aramızda devam eden vize gerginliği de nihayet tatlıya bağlandı. Böylece Amerika ve Türkiye'de vize kısıtlamaları kaldırıldı. İlişkiler normalleşme yönünde bir adım daha ileri taşındı. İkili ilişkilerimizde asla gerginliğin tartışmanın, çatışmanın, tarafı olmayacağız dedik. Dostluklarımızı artıracağız, düşmanlıklarımızı azaltacağız dedik. Bunun için de hem Suriye'de hem Filistin'de dünyanın neresinde bir anlaşmazlık, kargaşa varsa Türkiye bütün gücüyle orada. Ancak herkesin şurayı bilmesi lazım, Türkiye'nin milli menfaatlerine aykırı herhangi bir gelişme olursa orada da gereken neyse onu yaparız, dik dururuz. Biz sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz” dedi.

 

ADALARLA İLGİLİ MESAJ VERDİ

 

Edirne'den Yunanistan'a Ege'deki adalarla ilgili mesaj veren Yıldırım “Ege Denizi bizim Yunanistan ile aramızda bir dostluk denizidir. Ancak zaman zaman iç siyaset sebebiyle çatlak sesler geliyor. Türkiye büyük bir ülke. Tek bir çakıl taşını bile kimseye vermem bu böyle bilinsin. Kimsenin toprağında, yurdunda gözümüz yok ama bizim topraklarımıza da göz dikenler olursa, onlara da dünyayı dar etmesini de biliriz” dedi.

 

1 LİRAYA İNDİR DE TEKİRDAĞ SANA İNANSIN

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Yıldırım “İç siyasette de maalesef ülke için, ülke geleceği için ortaya bir siyaset koyamayan ana muhalefet partisi tüm hızıyla popülizm yapmaya devam ediyor. Edirne'ye geldi ne dedi 'mazotu 1 lira yapacağım' dedi ne zaman 7 Kasım'dan önce, 1 Kasım'dan önce Edirneliler, Trakyalılar inandı mı? İktidar yaptı mı? Yapmadı, sen önce mazotu 1 lira yapacağına şu sahip olduğu belediyelere söyle de suyu 3.5-4 liradan 1 liraya indirsinler, ondan sonra gel. Allah'ın suyunu 4 liraya sattıracağına önce onu bir indir de Edirne sana inansın, Kırklareli sana inansın, Tekirdağ sana inansın” dedi.

 

'2019'DA YİNE KARŞIMIZA GELECEKLER'

 

Yıldırım, ülkede darbelerin artık tarihe karıştığını ifade ederek “Artık kapalı kapılar ardında hükümet pazarlıkları yok.  Hükümet meydanda, sandıkta kuruluyor, sandıkta karar veriliyor. Siz karar vereceksiniz, millet karar verecek. Sizin adınıza başkaları karar vermeyecek. Böylece güçlü iktidar sürekli istikrar dönemi Türkiye'de başlıyor. Bu sene yüzde 11'lere varan 3'üncü çeyrekte bir büyüme gerçekleştirdiysek işte bu yeni sistemde de Türkiye büyümeye, güçlenmeye devam edecek” dedi. Milletin zenginleşmeye devam edeceğini söyleyen Yıldırım, Edirne'ye yaptıkları ve yapacakları yatırımları da anlattı. Yıldırım, “Edirne'ye hızlı tren geliyor. Hayırlı uğurlu olsun. 2018'in ilk aylarında kazmayı vuruyoruz, temeli atıyoruz. Böylece İstanbul-Edirne arası 1 saat 15 dakika, hayırlı uğurlu olsun” dedi. Yıldırım, Edirne’deki programın ardından Kırklareli’ne geçti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ