Bilimin eğlenceli hali

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Yaklaşık 2 yıldır yürütülmekte olan "Bilimin Eğlenceli Hali" projesi yeni binasında hizmet veriyor.

GÜNDEM 30.12.2017 00:02:00 0
Bilimin eğlenceli hali

Bilimin Eğlenceli Hali projesi, Hürriyet Mahallesi’ndeki yeni binasında hizmet vermeye devam ediyor. Proje kapsamında çocuklara Kod Yazma, 3 Boyutlu Yazıcı, Robotik ve Arduino eğitimleri veriliyor.

 

“ÖRNEK BİR PROJE”

 

Çocukların teknolojiyi sadece tüketen değil üreten, kod yazabilen, robot hatta kendi özelleştirilmiş bilgisayarını yapabilen kişiler olsun istediklerini bu amaçla bu projeyi başlattıklarını belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Proje Türkiye’de belediye olarak öncülük ettiğimiz bir projeydi. Bizden sonra birçok belediye de benzer uygulamaları hayata geçirdi. Örnek olmak gurur verici” dedi.

 

4 ATÖLYEDE EĞİTİM

 

Bilimin Eğlenceli Hali projesinin 4 farklı ama birbiri ile bağlantılı alanda temel eğitim ve uygulama imkânı verdiğini belirten eğitmen Lale Çifçi de Kod Yazma, 3 Boyutu Yazıcı, Robotik ve Arduino olmak üzere dört atölyemiz bulunuyor.  Atölyelerin temel eğitimleri her biri için toplam 16 saat sürüyor. Dileyen herkesin kayıt yaptırabileceği atölyelerde temel eğitimleri tamamlayan öğrenciler, daha sonra diledikleri zaman atölye bünyesinde öğrendiklerini uygulama şansı bulabiliyorlar. Atölye eğitimleri tamamen ücretsiz olarak sunuluyor” dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN