"Hızlı trenle Avrupa'ya bağlanacağız"

Açılış ve temel atma törenleri için Tekirdağ'a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan "İstanbul-Avrupa Hızlı Tren Projesi Tekirdağ'dan, Çerkezköy'den, Çorlu'dan ge?

GÜNDEM 28.12.2017 18:44:00 0

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tekirdağ'da Muratlı-Karıştıran, Kapaklı-Saray çevre yolunun açılışı ve Tekirdağ-Hayrabolu karayolunun temel atma törenine katıldı.  

 

HEDEF 2023’TE HİZMETE SUNMAK

 

Açılış töreninde konuşan Bakan Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çok önemli olduğunu ve Tekirdağ, Trakya'yı, Avrupa'yı, Çanakkale üzerinden Ege'ye bağlayacak önemli bir rüya ve hayalleri olduğunu ifade ederek “Farkımız; hayal edip, rüya görmekle kalmıyoruz. Biz hayalleri gerçekleştiriyoruz. Bu sene içerisinde inşallah 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelini attık.  Köprü projesi bitti, kulelerinde rüzgar testlerini yaptık. Daha önce de testlerini yapmıştık, inşallah proje tüm hızıyla devam ediyor. Hedefimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılı olan dünyanın en uzun en uzun açıklıkla 2023 metre açıklıklı köprüsünü, 2023 yılında insanımızın hizmetine sunmak” dedi.

 

AVRUPA’YA BAĞLANACAĞIZ

 

Bakanlığın yatırımları ile ilgili bilgiler veren Arslan “Bunlarla yetinmediğimizi de biliyorsunuz İstanbul-Avrupa Hızlı Tren Projesi elbette ki Tekirdağ'dan Çerkezköy'den, Çorlu'dan, Büyükkarıştıran'dan geçecek. Geçen geldiğimizde onun da sözünü vermiştik, ihalesini yapacağız demiştik. İhale süreçlerini başlattık hızlı trenle inşallah Avrupa'ya bağlanacağız. Tekirdağ'da üretilen ürünleri Asya'ya kadar, Uzakdoğu'ya kadar gönderebilecek hale geleceğiz” dedi.

 

TEKİRDAĞ’A HAYIRLI OLSUN

 

Bakan Arslan, Tekirdağ için son derece güzel müjdeler getirdiğini ifade ederek “Tekirdağ-Muratlı arasındaki yol sadece çevre yolu değil. Bölünmüş yolun sıcak asfalt hale getirilmesi ve yine Kapaklı-Saray arası çevre yolları dahil 17,5 kilometresinin sıcak asfalt hale getirilmesi çok önemliydi. İki projenin bedeli toplam 224 milyon TL. Eski parayla 224 trilyon. Elbette ki Tekirdağ'lıya Muratlı'ya, Kapaklı ve Saraylı hemşerilerimize helali hoş olsun hayırlı uğurlu olsun. Hayrabolu-Tekirdağ yolu şu anda 52 kilometre, yapacağımız projeyle 6 kilometre kısalmasını sağlayacağız, 46 kilometreye düşüreceğiz ve sıcak asfalt hale getiriyoruz. O projenin de bedeli tam 400 milyon lira. Dolayısıyla ikisini üst üste koyarsınız bugün temelini atacağımız ve açılışını yapacağımız projelerin toplamı 624 milyon TL. Tekirdağlılara hayırlı uğurlu olsun, helali hoş olsun” dedi.

 

2 MİLYAR 726 MİLYON LİRALIK YATIRIM

 

Tekirdağ'a 15 yılda 2 milyar 716 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Arslan, daha sonra açılışı gerçekleştirdiği karayolunda direksiyonun başına geçerek makam otomobilini kullandı.

 

TÜRKİYE’Yİ UMUT OLARAK GÖRÜYORLAR

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Tekirdağ-Muratlı Çevre Yolu'nun temel atma törenindeki konuşmasında da her hizmeti millet için yaptıklarını, halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak gördüklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Tunus, Çağ ve Sudan gezisine katıldığını anımsatan Arslan, “Dünyadaki mazlumlar güçlenen ve büyüyen Türkiye'yi ve liderini umut olarak görüyor. İnşallah biz ülkemizi daha ileriye taşırken dünyadaki mazlumlara, mağdurlara da her zamanki gibi destek olacağız, her zamanki gibi onların umudu olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

TÖRENLERİN ARDINDAN TEKİRDAĞ’DAN AYRILDI

 

Her iki törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile çok sayıda protokol üyesi, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Bakan Arslan, açılış ve temel atma törenlerinin ardından Tekirdağ’dan ayrıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU