Çerkezköy ile aynı kaderi paylaşıyor

Çerkezköy'de Şubat ayında etkili olan ve çocukların okula maske takarak gitmesine neden olan kötü koku paniğe neden olmuş, kokunun bir fabrikanın kimyasal atığını kaçak olarak kanalizasyona dökmes

GÜNDEM 26.12.2017 23:59:00 0
Çerkezköy ile aynı kaderi paylaşıyor

KİMYASAL ATIĞI KOLEKTÖR HATTINA DEŞARJ ETMİŞLER

 

Tuzla da Çerkezköy ile aynı kaderi paylaştı. İstanbul’un Tuzla ilçesi İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane Mahalleleri’nde, önceki akşam genizleri yakan yoğun koku paniğe yol açtı. Genizleri yakan ve vatandaşların nefes almasını da zorlaştıran koku ile ilgili AKOM ve İGDAŞ ekiplerini harekete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kokunun atık su kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı ve insan sağlığını tehdit eden bir durum olmadığı belirtildi.

 

CEZASIZ BIRAKILMAYACAK

 

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da, ilçede yayılan  ağır kokuya ilişkin, yapılan araştırma sonucu sanayi bölgesinde vidanjörle  yapılan kaçak deşarj noktası tespit edildiğini, bunun zehirli olmayan nahoş kokunun kaynağı olduğu kanaatiyle kamera kayıtlarının inceleneceğini ve kaçak  kimyasal madde dökümü yapanların cezasız bırakılmayacağını bildirdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ