Şampiyonadan derecelerle döndüler

Türkiye Kick Boks Federasyonunun 2017 yılı faaliyet programında yer alan "Türkiye Profesyonel Kick Boks Şampiyonası" Çanakkale'de yapıldı.

SPOR 25.12.2017 20:43:00 0
Şampiyonadan derecelerle döndüler

Şampiyonaya Çerkezköy Güzel Spor Kulübü de 64.5 kiloda Mertcan Solgül, 69 kiloda İbrahim Taşkıran ve 66 kiloda Ufuk Arıcı ile katıldı.Mertcan Solgül Türkiye ikincisi olurken, İbrahim Taşkıran da Türkiye üçüncüsü oldu.

 

Türkiye Kick Boks Federasyonunun 2017 yılı faaliyet programında yer alan "Türkiye Profesyonel Kick Boks Şampiyonası" Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde 22-24 Aralık tarihleri arasında yapıldı. 

 

30 SIKLETTE YAPILDI

 

Eceabat Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya 30 sıklette yaklaşık 100 sporcu katıldı. Çanakkale Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, şampiyona öncesi yaptığı konuşmada böyle bir etkinliğin Çanakkale Savaşları’nın geçtiği tarihi alanda yapılmasının çok anlamlı olduğunu belirterek “Eceabat geçmişten günümüze ülke açısından önem arz eden bir bölge” dedi.

 

BİZLERİ HER ZAMAN GURURLANDIRIYOR

 

Bu sporun, ülkemizde önde gelen dünyada da söz sahibi olduğumuz bir spor olduğunu dile getiren Yılmaz, “Çok ciddi başarılar elde ettik. Federasyonumuzun çabaları ve sporcuların çalışmaları çok ciddi önem arz ediyor. Bizleri her zaman gururlandırıyor” dedi.

 

ELDİVEN HEDİYE ETTİ

 

Etkinliğin profesyonel Kick Boks Şampiyonası olmasından dolayı farklı bir özelliği olduğunu dile getiren Federasyon Başkanı Salim Kayıcı da “Bu şampiyonaya iştirak eden sporcularımız uluslararası müsabakalara katılacak. Hava soğuk olmasına rağmen Çanakkale'nin insanları çok sıcak. Katılımdan dolayı çok memnunuz. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Konuşmasının ardından Federasyon Başkanı Kayıcı, protokol üyelerine kick boks eldiveni hediye etti.

 

3 SPORCU KATILDI

 

Türkiye Profesyonel Kick Boks Şampiyonası’na Çerkezköy Güzel Spor Kulübü de 64.5 kiloda Mertcan Songül,69 kiloda İbrahim Taşkıran ve 66 kiloda Ufuk Arıcı ile katıldı. 66 kiloda mücadele eden sporcu Ufuk Arıcı daha ilk müsabakalarda elenirken, Mertcan Solgül 64.5 kiloda Türkiye İkinciliğini aldı. İbrahim Taşkıran da 69 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu. Müsabakaların ardından dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU