Çerkezköy'e 10 yeni doktor

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne 5, Diş Hastanesi'ne de 5 yeni hekim görevlendirmesi yapıldığını belirtti.

GÜNDEM 21.12.2017 21:53:00 0
Çerkezköy

Eğitim konusunda da Çerkezköy’de 2019 yılında tekli eğitime geçilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Öğe “Tekirdağ’ın ilçeleri arasında Milli eğitim Bakanlığı’nın en çok pay ayırdığı ilçe Çerkezköy” dedi.

 

Parti binasında basın açıklaması yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, geçtiğimiz hafta yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği Ankara ziyaretini değerlendirdi.

 

18 OKUL DEVLET TARAFINDAN YAPILDI

 

2019 yılında Çerkezköy’de tekli eğitime geçilmesi için hükümetin çalıştığını söyleyen Öğe, “Bunun için hükümetimiz yatırımlarını sürdürüyor. 2019’da Çerkezköy’deki tüm okullarda tekli eğitime geçiş olacak” dedi. 2016-2017 ve 2018 yıllarında devlet tarafından yapılan tamamlanmış ve devam eden okulların listesini de paylaşan Öğe “Bu yıllarda Çerkezköy’de yapılan ve yapılacak olan 22 tane okulun 18 tanesinin tamamı tarafından yapıldı. Diğer okullar da hayırseverlerimiz tarafından yapılıyor. Hayırseverlerimize minnettarız” dedi.  Öğe, Kızılpınar’da 81 dönümlük mera alanının da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın onayı ile eğitim alanına dönüştürüldüğünü kaydetti.

 

EN FAZLA PAY ÇERKEZKÖY’E AYRILIYOR

 

Ankara’ya her gittiklerinde en önemli ihtiyacın okul olduğunu dile getirdiklerini ve okul talebinde bulunduklarını söyleyen Öğe “İstediğimizi de alıyoruz. Devletin Çerkezköy’de yaptığı okullara harcanan para 100 milyon lira. Milli Eğitim Bakanlığı, Tekirdağ’ın ilçeleri arasında en fazla payı Çerkezköy’e ayırıyor” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın her fırsatta Çerkezköy’de eğitime önemli katkılarda bulunduğunu dile getirdiğini belirten Öğe “Başkan Akay, bu yatırımların devlet tarafından yapıldığını söyleyemiyor. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, devletin Çerkezköy’deki temsilcisi” dedi.

 

‘NEDEN ÇERKEZKÖY’ÜN HAKKINI SAVUNMADI?’

 

Eğitime desteğin belediyenin görevleri arasında yer aldığını söyleyen Öğe “Bunu siyaset malzemesi yapıp, ‘belediye olarak bunu yaptık’ demenin anlamı yok. Kızılpınar’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 21 derslikli bir okul vardı. Hizmette ayrım yapmıyoruz diyorsunuz. Ama bu okul sadece yapılmış olmak için yapılmış görüntüsü veriyor. 160 bin nüfuslu Çerkezköy’e 21 derslikli okul yapan büyükşehir belediyesi, 33 bin nüfuslu Hayrabolu’ya 40 derslikli okul yaptı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay neden Çerkezköy’ün hakkını savunamadı da buraya 40 derslikli okul yaptırmadı?” dedi.

 

10 YENİ DOKTOR GÖREVLENDİRİLDİ

 

Hastane ile ilgili de konuşan Abdullah Öğe “Çerkezköy’de 204 yataklı devlet hastanesi var. Göç alan Çerkezköy’de her gün bin 500’ü acilden olmak üzere hastaneye toplam 4 bin kişi giriş yapıyor. Hastanede 3.seviye 6 yataklı yoğun bakım, 2.seviye 8 yataklı yoğun bakım var. Geçtiğimiz aylarda 4 yeni doğan odası yapıldı. Hastane anne-bebek dostu sertifikası almak üzere” dedi. Doktor ihtiyacı ile ilgili de konuşan Öğe “AK Parti’den önce Tıp Fakültelerinde kontenjan artırımına gidilmemiş. 2007’de ilk defa 4 bin 365 olan Tıp Fakültesi kontenjanı yüzde 27.7 artışla 5 bin 575’e çıkarıldı. O yıllarda fakülteye başlayanlar artık  bu yıllarda hastanelerde görev almaya başlıyorlar. Doktor ihtiyacı ile ilgili Sağlık bakanlığı ile irtibata geçtik. Son 3 ayda 11 tane uzman hekim göreve başladı. Şuanda hastanede 53 uzman hekim, 13 pratisyen hekim görev yapıyor. Yeterli mi, değil. Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne 5 tane uzman hekim, Diş Hastanesine de 5 doktor görevlendirme kararı alındı. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde 1 Genel Cerrah, 1 Göz Hastalıkları Uzmanı, 1 Kulak Burun Boğaz Uzmanı, 1 Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı ile 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı 40 gün içinde göreve başlayacak” dedi.

 

BAKANLIK GÜMRÜK İÇİN YER ARIYOR

 

Ankara temaslarında emniyetteki personel ihtiyacını da dile getirdiklerini söyleyen İlçe Başkanı Abdullah Öğe “Önümüzdeki süreçte Çerkezköy’e polis memuru görevlendirileceği ifade edildi” dedi. Gümrük ve Tır Parkı için de bakanlığın 100 dönümlük yer arayışı içinde olduğunu kaydeden Öğe “Bakanlık görevlileri Çerkezköy’de en uygun yerde bu konuyla ilgili çalışma yapacaklar” bilgisini verdi. Her fırsatta Çerkezköy’ün ihtiyaçlarını dile getirdiklerini ve bunların karşılanması için Ankara ziyaretlerinde taleplerde bulunduklarını dile getiren Öğe “vatandaşlarımızın biraz daha sabırlı olmasını istiyoruz. Çünkü bunlar zaman alıyor” dedi.

 

BELEDİYEYE YÜKLENDİ

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Atatürk Caddesi’nde yapılan düzenleme çalışmaları ile ilgili de Çerkezköy Belediyesi’ne yüklendi. Tek yön uygulamasının doğru bir karar olmadığını defalarca dile getirdiklerini ifade eden Öğe “Bu uygulamada ısrar edildi. Daha keşmekeş bir trafik sorunu oluştu. Trafiğin çözümü bu değil. Bunu daha önce defalarca dile getirdik. Belediye inatçı tutumuyla ısrarla Atatürk Caddesi’ndeki çınar ağaçlarını sökerek bu uygulamaya devam etti. Keşke bu uygulama başarılı olsaydı da biz haklı çıktık demeseydik. Son 3-4 aydır trafik çilesini had safhada hisseder olduk. Tek yön ile 3 dakikalık yolu 10 dakikada gidiyoruz. Trafikte daha çok çile çeker hale geldik” dedi.

 

‘ISRARLA BU UYGULAMAYA DEVAM ETTİLER’

 

Çerkezköy’ün Gebze’den sonra en çok göç alan ikinci ilçe olduğunu kaydeden Abdullah Öğe, “Öztrakcaddesi’nde bu uygulama ile beraber yayaların yolun karşısına güvenli bir şekilde geçmesi mümkün değil. Caddeleri birbirine bağlayan sokaklarda trafik sıkıntısı var. Öztrak’ta başlatılan uygulamanın başarısız olduğunu hem belediye hem de vatandaşlar gördü. Ama belediye ısrar etti” dedi. Atatürk Caddesi’nde orta refüjün kaldırılması ve ağaçların sökülmesine de tepki gösteren Öğe “Atatürk Caddesi’nde az da olsa yeşillik vardı. Onu da yok ettiler. Öztrak Caddesi’nde yaya güvenliği olmadığını gördükleri halde bu uygulamaya devam ettiler ve Atatürk Caddesi Caddesi’ni caddeden çıkarıp bulvar havasına soktular. Tek park uygulamasının da çözüm olmadığını gördük. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da başarılı olmadıklarına şahit olduk” dedi.

 

‘PLANSIZ YAPILMIŞ BİR UYGULAMA’

 

Altıyol Kavşağı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenleme çalışmasını da eleştiren Öğe, “Ortada komik bir refüj var. Plansız yapılmış bir uygulama. Atatürk ve Öztrak caddelerinde karşıya geçmek büyük bir yetenek istiyor. Sürücülere ve yayalara bu trafikte dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Belediyeye de bu konuda daha ciddi önlem almasını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU