Hac için ön kayıtlar bugün başlıyor

2018 yılında ilk defa hac kaydı yaptıracaklar için ön kayıt işlemleri bugün başlayacak. 2017 yılında hac kurasına katılan ancak kesin kayıt hakkı elde edemeyen hac adaylarının kayıt yenileme işle

GÜNDEM 20.12.2017 20:09:00 0
Hac için ön kayıtlar bugün başlıyor

2018 yılında ilk defa hac kaydı yaptıracaklar için ön kayıt işlemleri 21-29 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

 

21-29 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

 

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşlardan 20 lira ön kayıt ücreti alınacağını belirterek “Ön kayıt ücreti anlaşmalı bankalardan birine yatırılacak. Hac kayıtları Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile yapılacak. Yabancı uyruklu olanların kayıtları alınmayacak. Vatandaşlarımızın ön kayıtlarını elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr adresinde gerekli bilgileri doldurarak veya müftülüklere bizzat müracaat ederek, müracaat formunu doldurmak suretiyle ‘Oda tercihli’ veya ‘Otel’ konaklama türlerinden birini hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak, varsa kuraya birlikte katılmak istediği kişileri belirterek kayıtlarını yapacaklar” dedi.

 

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ DE BAŞLIYOR

 

Daha önceki yıllarda hac kaydı olup, 2017 yılında hac kurasına katılan ancak kesin kayıt hakkı elde edemeyen hac adaylarının kayıt yenileme işlemlerinin 21-29 Aralık tarihleri arasında otomatik olarak yapılacağını söyleyen yetkililer “Kaydı yenilenen vatandaşlarımızdan herhangi bir kayıt ücreti talep edilmeyecek. Kayıt yenileme işlemleri başkanlığımızca yapılacaklardan il/ilçe, konaklama türü veya kura birlikteliklerinde değişiklik talebinde bulunanların, 21-29 Aralık tarihleri arasında il veya ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptırmaları gerekiyor” dedi. 

 

KESİN KAYIT TARİHİ SONRA BELLİ OLACAK

 

Hacı adaylarının müracaatlarını yaptıktan sonra mağduriyet yaşamamaları için kayıt durumlarını hac.diyanet.gov.tr adresinden sorgulayabileceğini dile getiren yetkililer “2018 yılı hac organizasyonunda uygulanacak usul ve esaslar ile kesin kayıt tarihleri ve hac konaklama türlerine göre alınacak ücretlere ilişkin hususlar Başkanlık talimatı olarak gönderilecek” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ