Eğitime müteahhit molası

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kalorifer dönüşümü işini alan firma işi yetiştiremeyince, soğuk hava nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

GÜNDEM 20.12.2017 17:31:00 0
Eğitime müteahhit molası

FATURA ÖĞRENCİLERE KESİLDİ

 

2 bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü ve 170 öğretmenin görev yaptığı lisede, eğitime 2 gün ara verildiği belirtildi.  Temmuz ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan ihaleyi alan ilk firma güvenlik soruşturmasından geçemeyince Ağustos ayında yeni ihale yapılmış, ihaleyi farklı bir firma almıştı. Müteahhitin 5 kez işin bitimi için tarih verdiği fakat işi bitiremediği, her defasında ‘15 gün sonra açıyorum’ sözü verdiği öğrenildi. Firma işi yetiştiremeyince fatura öğrencilere kesildi. Çerkezköy’de eğitime 2 gün müteahhit molası verilirken, Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla okul 20 Aralık ve 21 Aralık tarihlerinde tatil edildi.

 

2 GÜNDE TAMAMLANACAK MI?

 

Bu 2 günlük sürede kalorifer dönüşümü işinin tamamlanıp tamamlanmayacağı tartışılırken, Cuma günü eğitime yeniden başlanıp başlanmayacağı da merak konusu oldu. Okulda geçen yıl da benzer problemlerin yaşandığını belirten bazı veliler, “Yaz boyunca hiçbir çalışma yapılmazken, kışın soğuk havalarda dönüşüm çalışması yapılıyor” diyerek tepki gösterdi. Yetkililer, 2 gün boyunca okula gidemeyecek olan öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için önümüzdeki günlerde telafi eğitimi yapılacağını kaydetti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ