Kuyumcularda 'fiyat birliği'

Çerkezköy'deki kuyumcularda fiyat birliği uygulaması başladı.  Uygulama ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Kuyumcular Derneği Başkanı Murat Narçın, "Artık Çerkezköy'deki tüm kuyumc

GÜNDEM 14.12.2017 21:41:00 0
Kuyumcularda

13 kuyumcunun faaliyet gösterdiği Çerkezköy’de Kuyumcular Derneği çatısı altında faaliyet gösteren kuyumcular, derneğin aldığı karar doğrultusunda fiyat birliği uygulaması başlattı. Uygulama ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Kuyumcular Derneği Başkanı Murat Narçın, “Uygulamamız pazartesi gününden itibaren başladı. Dernek olarak ilçe genelinde tüm fiyatların aynı olması için yaklaşık 15 gün önce bir karar almıştık ve bu karar doğrultusunda uygulamamızı başlattık” dedi.

 

HER KUYUMCUDA FİYATLAR AYNI

 

Daha önce de Çerkezköy’de fiyat birliğinin olduğunu fakat uzun zamandan beri ara verildiğini kaydeden Narçın “İlçede faaliyet gösteren kuyumcular olarak fiyat birliği uygulamasını yeniden başlattık. İlçedeki tüm kuyumcularda fiyatlar aynı. Tüm kuyumculara kurduğumuz sistemle altın fiyatları ekranda yansıtılıyor ve satışlarda bu fiyatlar uygulanıyor. Bu uygulama hem bizi hem müşterileri rahatlattı. Artık müşterilerimiz altın almak için dükkan dükkan dolaşmak zorunda kalmayacak. Müşterilerimizin fiyatlar konusunda kafası karışmayacak” dedi.

 

İSTANBUL’DAKİ FİYATLAR ÇERKEZKÖY’E UYARLANIYOR

 

Bu uygulamanın hem kuyumculara hem de müşterilere faydalı olacağını söyleyen Narçın, “Hem bizler rahat olacağız hem de müşterilerimiz rahat olacak. Fiyatları biz belirliyoruz. Bunu yaparken kafamıza göre değil, İstanbul’daki fiyatları buraya uyarlayarak yapıyoruz. Sistemi kurduk. Tüm işyerlerindeki ekranlarda aynı tablo, aynı fiyatlar gözüküyor” dedi.

 

KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

 

Kapaklı’da faaliyet gösteren kuyumcuların da daha önce kendilerine bağlı olduğunu dile getiren Murat Narçın, “Eskiden aynı çatı altındaydık. Ama artık dernek çatısı altında değiller. Eğer Kapaklı ve Saray’daki kuyumcular da bu uygulamaya katılmak isterse kapımız her zaman açık. Buradaki birliktelik hem halk, hem de bizler için faydalı olacak” diye konuştu.

 

KUYUMCULAR DA MEMNUN

 

Sıla Kuyumculuk Müdür Yardımcısı Bilal Kilgi ve Turkuaz Kuyumculuk Satış Temsilcisi Uğur Akça da, yeni uygulamanın çok faydalı olduğunu dile getirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU