"Seçilmişe kimse 'istifa et' diyemez"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Partililerin belediye meclis üyeliğinden istifasını istediği Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe'ye sahip çıkarak, "Seçilmiş bir meclis

GÜNDEM 13.12.2017 20:39:00 0

Montajlı görüntülerle kafa karıştırmak yerine röportajın tamamını yayınlarsınız, vatandaş değerlendirmesini yapar" dedi.

 

"KIZILPINAR SUYU YÜZDE 50 UCUZ KULLANIYOR"

 

Kızılpınar'da suyun pahalı olduğu eleştirisine tepki gösteren Başkan Akay, "Çerkezköy’de suyun metreküp fiyatı toplamda 3,86 lira. Bir yıl önce yapılan bir düzenleme ile su parasına Kızılpınar, Veliköy ve Türkiye genelinde kapanan tüm beldelerde yüzde 50 indirim yapıldı. Bir yıldır suyun metreküp fiyatı, atık su bedeli ile birlikte 2,58 lira olan Kızılpınar ve Veliköy bugün suyu 1,19 lira daha ucuz kullanıyor. Bir ayrım varsa pozitif ayrımcılık var” dedi.
 

"REZALETİN SEBEBİ SİZSİNİZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında Kızılpınar’a yapılan okula yönelik eleştirilere de cevap veren Akay, "Rezalet arayanlar gidecekler Kızılpınar’daki okulların durumuna objektif bir şekilde bakacaklar. Çerkezköy ve Kızılpınar’da 55-60 kişilik sınıf mevcutlarının sebebi sizsiniz. 10 yıl AK Partili belediye başkanı tarafından yönetilen Çerkezköy ve Kızılpınar’daki okul alanlarının tamamına yakınını sorunlu alan haline getirdiniz” diye konuştu.

 

"SERFİÇE, ATAMA İLE GELMEDİ”

 

CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi olan Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe’nin termik santralle ilgili bazı ifadelerinin yer aldığı görüntülerle ilgili de konuşan Akay, "Röportajın tamamını yayınlarsınız, vatandaş değerlendirmesini yapar. Montajla kesip kesip yayınlanmasının sebebini merak ediyorum. Funda Serfiçe’nin meclis üyeliğinden istifasını istemişler. O’nun istifasını istemek kimsenin işi değil. O, bu göreve birinin ataması ile gelmedi " dedi.

 

“MİLLETE RAĞMEN YAPAMAZSINIZ”

 

Çerkezköy ve Kapaklı arasına yapılması planlanan termik santrale karşı olduğunu bir kez daha yineleyen Başkan Akay, "Daha önce Silivri ve Çerkezköy sınırında yapılması planlanan termik santrale Silivri’de iktidar partisi milletvekilleri ile birlikte tüm partiler hep bir ağızdan ‘Hayır’ dedi. Çerkezköy'de ise Ak Parti ilçe başkanı termik santrali savunma çabasına girdi. Çerkezköy’de 10 kişiden 9’u termik santral istemiyor. Millete rağmen bunu yapmaya uğraşmamalısınız” dedi.