Kapaklı 'fiber'leniyor!

Vodafone, Kapaklı'ya fiber internet hizmeti sunabilmek için altyapı çalışmalarına start verdi.

GÜNDEM 7.12.2017 21:07:00 0
Kapaklı

Türkiye’nin önde gelen GSM firmalarından biri olan Vodafone günümüzde ‘ışık hızı internet’ olarak tabir edilen kullanıcılarına 1000 Mbps (megabit) hızında erişim sağlayan ‘fiber max’ hizmetini Kapaklı’ya sunmak için çalışmalarına start verdi. Vodafone fiber internet ekibi şu sıralar kentte Pazar Yeri mevkiinde özel iş makineleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin fiber internet için çalışma yürüttüğünü gören vatandaşlar ise daha şimdiden ‘evlerimizde ne zaman kullanabileceğiz’ sorusunu sormakta. Vodafone yetkililerinden edinilen bilgiye göre; Nisan ayı sonlarına doğruvatandaşlar cam koblo fiber interneti apartmanlarında kullanabilecekler. Çalışmalar sona erdiğinde Kapaklı’da yavaş internet sorunu tabiri caizse tarih olacak. Fiberle birliktetelefon hattına gerekçe kalmıyor.
 

ÇERKEZKÖY’DE 12 BİN 198 YERE HİZMET

 

Vodafone 2016 yılında Çerkezköy’ü de ışık hızında internete kavuşturmuştu.Vodofone yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “Çerkezköy’de toplamda 12 bin 918 yere hizmet veriyoruz. Çerkezköy’e fiber internet getirdikten sonra aynı şekilde Kapaklı da da bu işe öncülük etmek, bizi çok sevindiriyor. Ama önemli olan bizim değil daha çok vatandaşlarımızın sevinci. Fiber için alt yapı çalışmaları yürütürken bize gelip, ne yaptığımızı soruyorlar. Kendilerine, ‘sizi, ışık hızında internete kavuşturacağız’ dediğimizde, gerçekten çok seviniyorlar ve daha şimdiden evlerinde ne zaman kullanabileceklerini soruyorlar. Çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz”ifadelerini kullandılar.

 

FİBER İNTERNET NEDİR?

 

Türkiye gibi daha doğrusu eskiden Türkiye gibi bakır kablolarla ulaştırılan internetin fiber kablolarla ulaştırılmasıdır. Fiber kabloların yararı verileri daha hızlı aktarmasıdır.Fiber kablolar erişim hızını artırarak kullanıcıya daha hızlı bir internet sağlar. Kullanıcıların hızlarını -şu an için- 1000 Mbps (megabit) hıza çıkaran sistem Amerika gibi ülkelerde 8000-9000 Mbps (8-9 gigabit) hızında erişimini sağlıyor. Telefon hattına ihtiyaç duymadan dünyanın en hızlı internetine bağlanılabiliyor.
 

 

Özel Haber / Hüsnü SARIGÜL