"Sözlerimi Montajlayıp Çarpıttılar"

Pınarça'ya termik santral yapılması için her yolu 'mübah' görenler şimdi de Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Funda Serfice'yi hedef tahtasına oturttu!Enerji ve Tabii Kaynaklar Bak

GÜNDEM 6.12.2017 22:27:00 0

ALGI OPERASYONLARI BAŞLADI

 

Çerkezköy ile Kapaklı arasında kalan bölgeye termik santral yapılmasına karşı çıkanlarla ilgili algı operasyonları için de düğmeye basıldı. Hedefteki ilk isim ise termik santrale şiddetle karşı çıkan Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Funda Serficeoldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Çan Termik Santrali gezisi sırasında Serfice’nin bakanlık kameralarına verdiği röportajın görüntülerine manidar bir şekilde ulaşan ve Çerkezköy’e termik santral yapılmasını savunan yerel bir gazete, söz konusu görüntüleri montajlayıp çarpıtarak yayınladı.

 

“SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM”

 

Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Funda Serfice, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kameralarına verdiği röportajda söylediklerinin montajlanarak yayınlandığını belirterek, “Röportajda söylediklerimin önü ve arkası vardı. Onlar verilmeden farklı bir algı oluşturmaya dönük özel bir gayret gösterildi. Sözlerim montajlanarak çarpıtıldı. Keşke röportajın tamamını yayınlasalardı. Ben o röportajda söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım. Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kameralarına verdiğim röportajın termik santralleri savunan yerel bir gazeteye servis edilmiş olmasını da çok manidar buluyorum” dedi.

 

BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

 

Söz konusu yerel gazete montajlanıp sözleri çarpıtılarak yayınlan görüntülere ve haberecevaben bugün bir basın açıklaması yapacak olanFunda Serfice’ninneler söyleyeceği büyük merak konusu oldu. Önceki gün Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında termik santrallerle ilgili açıklamalar yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yetkilileri çevreci gruplar tarafından protesto edilmişti. Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Funda Serfice de protestocu çevreci gruplar arasında yer almıştı.