Sebze meyve halinin temeli atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesine kazandırılan Sebze Meyve Hali'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

GÜNDEM 6.12.2017 21:39:00 0
Sebze meyve halinin temeli atıldı

Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, çeşitli bürokratlar, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı. Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu.

 

"HER ŞEY TEKİRDAĞ İÇİN" 

 

Burada bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da "Tekirdağ'ın böyle bir tesise uzun yıllardır ihtiyacı vardı. Bizlere de bu yönde talepler geliyordu. Buranın inşaat çalışmalarına başlayabilmek için gerçekten de zahmetli bir süreçten geçtik. Ama çok şükür, bugün temelimizi atacağız. Tesisimizi de en kısa süre içerisinde tamamlayıp Tekirdağlıların hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Bütün yatırımlarımız, Tekirdağ'ımız için. Bu Sebze Meyve Hali hem üreticimizin, hem de tüketicimizin yüzünü güldürecek bir tesis olacak. İlerleyen zamanda bir tane de sebze meyve hali de Çorlu ilçemizde yapacağız. 3,5 yıl içerisinde tarım ve hayvancılık, eğitim, sosyal hizmetler konularında önemli yatırımlarımız oldu. Biz, bu yatırımları yaparken geleceği düşünerek, o zamanın şartlarına göre yapmaya çalışıyoruz. Mesela Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 1 Temmuz 2017 tarihinden beri faaliyette. O tarihten itibaren 192 bin 500 Süleymanpaşalının atığı denizimizi pisletmiyor. Bu geleceğimiz açısından çok önemli bir yatırım. Çocuklarımız, torunlarımız temiz denizimizden balık tutabilecek, yüzebilecek. Ben, bu yatırımdan dolayı önceki dönem Belediye Başkanımız Sayın Adem Dalgıç'a ve bütün TESKİ emekçilerine Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi için teşekkür ediyorum. Yatırımlarımızın açılışlarında, temel atma törenlerinde buluşmaya devam edeceğiz. 11 ilçede için de yatırımlarımız olacak. Sözlerimi sonlandırırken, Sebze Meyve Hali'mizin üreticimize, tüketicimize tüm Tekirdağ'a hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kurdele kesimi ve Sebze Meyve Hali'nin temelinin atılması ile sona erdi.

 

Haber / Rüşa ELMA