Çerkezköy'de Randevu Sistemi S.O.S. Veriyor!

Kapaklı ve köylerinden gelenlerle birlikte 500 bin kişiye hizmet veren Çerkezköy Devlet Hastanesi, doktor sayısının yetersizliğinden dolayı randevu sistemine rağmen halkın ihtiyaçlarına cevap veremiyor.

GÜNDEM 5.12.2017 23:18:00 0
Çerkezköy

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sık sık Gazeteci Yazar merhum Savaş Ay’ın, dönemin tartışma programı olan Siyaset Meydanı’nda sağlık sorunlarını ve uzun hastane kuyruklarını gündeme getirdiği görüntüleri hatırlatarak sağlıkta Türkiye’ye çağ atlattıklarını söylüyor. Ancak en azından Çerkezköy’de eskisine göre değişen bir şey yok. Devlet hastanelerindeki randevu sistemi ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de halkın ihtiyaçlarına yeterince cevap veremiyor. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde sıra numarası almak için saatlerce kuyrukta beklemek vatandaşı canından bezdiriyor. Özellikle Pazartesi ve Cuma günleri muayene olabilmek için gece yarısı Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin yolunu tutan vatandaşlar, saatlerce uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalıyor.

 

‘SIRA NUMARASI’ TORPİLİ!

 

Gece saat 02.00’da hastaneye giden vatandaşlar randevu almak için birbirleriyle kıyasıya yarışırken daha önceden ismini yazdırarak gelenlerin güvenlik görevlilerinden sıra numarası alması kavgaya varan tartışmalara ve sıra kargaşasına neden oluyor. Hastane yetkilerinin de bu durumu görmemezlikten gelmesi vatandaşı ayrıca çileden çıkarıyor. Sabah dörde kadar bekletilen vatandaş hastanenin kapılarının açılmasının ardından sıralı bir şekilde fiş almaya gidiyor. Burada fiş alan ve evi yakında olanlar sabaha kadar muayene saatini beklemek yerine evine gidiyor. Evi uzakta olanlar veya Çerkezköy dışından gelenler hastanede beklemek zorunda kalıyor.

 

SAĞLIK SİSTEMİ ALARM VERİYOR!

 

Randevu sistemi 150 kişiye muayene için sıra numarası verirken doktorlar günlük 20-30 hastaya bakıyor. Diğer hastalarla gerektiği gibi ilgilenilmediği için Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde medet bulmayanlar çareyi Kırklareli ve Edirne’deki devlet hastanelerinde arıyor. Edirne ve Kırklareli’nde hasta sayısı az olduğundan oradaki devlet hastanelerinden randevu almak daha kolay oluyor. Kapaklı ve köylerinden gelenler de dahil 500 bin kişiye hizmet veren Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde doktor sayısının azlığından dolayı ilçede sağlık hizmetleri S.O.S. veriyor. Vatandaşlar hakları olan sağlık hizmetinden yararlanamadıkları için adeta isyan ederek yetkililerden bu duruma biran önce çare bulmasını istiyor.