İnci'nin Annesinden Akay'a Anlamlı Hediye

Çerkezköy'de ikamet eden matematik öğretmeni Süreyya Ülkü Güler, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı makamında ziyaret ederek, dünyalar tatlısı Down Sendromlu kızı İnciâ€??

GÜNDEM 5.12.2017 23:04:00 0
İnci

‘’HASSASİYET ARTTIRILMALI’’
  

Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Akay, “Kitabın adı çok güzel olmuş. Çerkezköy’ün İncisine yakışık bir isim olmuş” dedi ve kendisine hediye edilen imzalı kitap için Süreyya Ülkü Güler’e teşekkür etti. Down Sendromu konusunda toplum olarak bilinçlenmemiz gerektiğine vurgu yapan Başkan Akay, İnsanlarımızın Down Sendromu hakkında hassasiyetini artırması gerektiğini, kitabın daha geniş kitlelere ulaştırılması adına da önümüzdeki günlerde bir imza günü düzenlenebileceğini de sözlerine yer verdi.

 

İMZALI KİTABINI HEDİYE ETTİ
   

 

Süreyye Ülkü Güler, kitabı yazmaktaki amacının Down Sendromlu çocukların eğitilebilir olduklarını herkese göstermek olduğunu belirterek, “Bu konuda uzun süre blok yazıları yazdım. Bir gün bir yayın evi tarafından blok yazılarımın toplanıp kitaba dönüştürülmesi konusunda teklif aldım. Daha sonra kızım İnci’nin hikayesini anlatıp, insanların Down Sendromlu çocuklara karşı daha duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla bu teklifi kabul ettim” dedi. Süreyya Ülkü Güler, bu zamana kadar kendilerine verdiği desteklerden dolayı da Başkan Akay’a teşekkür ederek kendisine imzalı bir kitap hediye etti.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN