Tiyatro Gösterisi İlgiyle İzlendi

Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alışık'ın öğreticiliğinde engellilerin oynadığı 'Yedi Cüceler' oyunu katılımcılar tarafından ilgiyle i

GÜNDEM 3.12.2017 23:03:00 0
Tiyatro Gösterisi İlgiyle İzlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Atatürk Caddesi Pera Villa Pastanesi önünden Cumhuriyet Meydanı Atatürk haykeline kadar yapılan kortej yürüyüşü sonrasında Çerkezköy Kapalı Spor Salonu'nda devam eden etkinliğe vatandaşlar da ilgi gösterdi. Etkinlikte Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, ÇOSB Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve Şube Yönetim kurulu üyeleri, Sakarya Hendek Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Esin Aygen olmak üzere engelliler ve aileleri hazır bulundu.

 



ENGELLİ ŞAİR BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya günün anlam ve önemine vurgu yapan kısa bir açılış konuşması yaptı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da her zaman engellilerin yanında olduklarını ve sorunlarının çözümü için çalıştıklarını belirtti. Ardından Çerkezköy’deki 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliklerine misafir olarak katılan Sakarya Hendek ilçesi Engelliler Derneği‘nin şair üyesi Murat Sarıoğlu yazdığı Vuslata Dem isimli şiir kitabını Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a hediye etti. Sonrasında engelli şair Murat Sarıoğlu kendi yazdığı şiirlerden bir kaçtane okudu ve büyük alkış aldı.

 


SEYİRCİLERDEN TAM NOT ALDILAR!
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alışık’ın öğreticiliğinde ve nezaretinde engelliler 'Yedi Cüceler' adlı tiyatro oyununu sergilediler.  Usta tiyatrocular gibi sahnede tam bir uyum içinde ‘Yedi Cüceler’ oyununu sahneleyen engillerin performansı katılımcıların büyük beğenisini topladı. Yedi Cüceler oyunun ardından tekerlekli sandalyeler ile sahnede yer alan bir grup engelli şarkı söyleyip dans etti. Engelli vatandaşların şarkılarına katılımcıların da eşlik etmesi dikkatlerden kaçmadı. Daha sonra Serpil Şirin önderliğindeki üç kişiden oluşan grup zumba dans gösterisi yaptı. Zumba gösterisine engelliler ve aileleri de eşlik etti. Aileleriyle gönüllerince eğlenen engelliler etkinlik sonunda katılımcılara teşekkür ettiler.