62 Kişilik Ekiple Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirdiler

Doğa yürüyüşlerine bir yenisini daha ekleyen Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (Keşan DOÇEK) geçtiğimiz haftasonu 62 kişilik ekiple Gökçetepe Kalesine bir doğa yürüyüşü gerçekle

GÜNDEM 29.11.2017 15:32:00 0
62 Kişilik Ekiple Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirdiler

YAĞMUR EŞLİĞİNDE YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRDİLER

62 kişinin katıldığı yürüyüş etkinliğinde doğaseverler sabah saatlerinde Sazlıdere Köyü üzerinden harekete geçti. Zaman zaman yağan çisentili yağmur eşliğinde yürüyen doğaseverler yeni su tutmaya başlayan Sazlıdere Göletinde mola verdiler ve yanlarında getirmiş oldukları öğle kumanyalarını yediler. Yürüyüş etkinliği Sazlıdere sahilinden Gökçetepe Balıkçı Barınağı’na bazen patikalar, bazen de tarla yollarından geçerek devam ederken, Gökçetepe Balıkçı Barınağı’nın hemen doğusunda Cenevizlilerden kaldığı söylenen tarihi kaleyi de ziyaret eden doğaseverler, faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde bitirdiler. Bugüne dek birçok faaliyete katılan Ayşe Ürkmez, “Bu parkura daha önceki yıllarda işlerim nedeniyle katılamamıştım, ilk kez giriyorum ve büyük bir keyif aldım. Hem doğal güzellikler hem de tarihi kale bu parkuru görülmeye değer kılıyor” dedi.

 

‘’KALE, BAKIMSIZLIK VE İLGİSİZLİK İÇİNDE ZAMANA KARŞI DİRENİYOR’’

“Kapalı ve yağmurlu bir hava olmasına karşın yürüyüş için katılan arkadaşlarına teşekkür eden Keşan DOÇEK Başkan Yardımcısı Aylin Akalın, doğa sporlarının bölgemizde artık sevildiğini söyleyerek; hafta sonu gerçekleştirmiş olduğumu etkinlikte Gökçetepe Kalesi’nin bakımsızlık ve ilgisizlik içinde zamana karşı direndiğini görmenin üzüntü verici olduğunu" dile getirdi. Akalın, “Dernek faaliyetlerinin haftanın dört günü devam ettiğini ve doğa sporlarını seven herkesin DOÇEK çatısı altında zaman ve kondisyonuna göre bir etkinlik bulunduğunu; hafta içleri Salı ve Perşembe akşamları bisiklet antrenman turları, Çarşamba akşamları ise kondisyonu yüksek kişilerle performans turları düzenlediklerini, ayrıca hava koşullarının uygun olduğu durumlarda ülke içinde bisiklet keşif turlarına devam ettiklerini,  Pazar günleri ise önceden planlanmış 8 aylık takvim içinde doğa yürüyüşü faaliyeti düzenlediklerini, bu faaliyetlerin katılmak isteyen herkese açık olduğunu, ifade etti.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN