''Ara Eleman Sıkıntısı Giderilecek''

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu ile otomotiv ve motorlu araçlar üzerine faaliyet gösteren 14 yetkili servis kuruluşu ile protokol imzaladı.

EĞİTİM 29.11.2017 14:11:00 0

Protokol kapsamında üniversite ve sanayi kuruluşları işbirliğine gidecek öğrenciler, stajlarını 14 farklı otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalarda yapacaklar. Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Yılmaz, imza töreninde yaptığı açıklamada, firmaların ara eleman sıkıntısının giderileceğini hem de öğrencilerin iş sıkıntısının çözüleceğini ifade etti. Çorlu Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen Protokole; Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Nuray Olcay Işık ve Öğr. Gör. Gürkan Mutlu ile ilgili programların öğretim elemanları ve işbirliği anlaşması yapılan yetkili servis müdürleri katıldı.

 

 

‘’ARA ELEMAN SIKINTISI GİDERİLECEK’’

2017-2018 eğitim-öğretim dönemi bahar yarıyılında uygulamaya konulacak olan işbirliği anlaşması Bmc, Man, Temsa, Isuzu, Volkswagen, Honda, Kıa, Renault, Fıat, Hyundaı, Toyota, Nıssan, Peugeot, Mercedes firmalarının yetkili servis müdürleri ve üniversite adına Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Yılmaz imza attı. Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Yılmaz yaptığı konuşmasında; “Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana öğrencilerine en iyi eğitimi verme amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak bölgemizdeki tüm sanayicilerle görüş alışverişinde bulunmanın yanı sıra yapılan işbirliği protokolleri ile de gelişen teknolojiyi yakından takip etme ve öğrencilere bu teknolojiden en iyi şekilde yararlanma fırsatını sunmaktayız. Günümüzde sektörler ara eleman sıkıntısı çekmektedir. Amacımız hem firmaların bu sıkıntısını gidermek hem de öğrencilerimize iş sahası oluşturmaktır. Ben protokole katılan değerli firmalara teşekkür ediyor ve bu protokollerin gelişerek devam etmesini diliyorum” dedi.

 

‘’ÖĞRENCİLERİMİZE EN İYİ ŞARTLARDA EĞİTİM VERMEYİ AMAÇLIYORUZ’’

Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş konuşmasında; “Birçok sektör günümüzde ara eleman sıkıntısı çekmektedir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerimize en iyi şartlarda eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Yaptığımız protokollerde başlıca amacımız budur. Gelişen teknolojiye bağlı olarak eğitimlerimize yön vermekteyiz. Bizim yetişemediğimiz durumlarda ise bölgemizde yer alan sektöründe öncü firmalarla protokoller imzalayıp, öğrencilerimizin teorik aldıkları bilgileri üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde uygulamalı olarak bu protokollerle gerçekleştirmekteyiz. Dilerim yaptığımız bu anlaşmayla da hem öğrencilerimiz bilgilerine bilgi katacaklar hem de firmalarımız gerekli gördüğü ara elemanı temin etmiş olacaklardır” dedi.

 

ASGARİ ÜCRETİN YARISI KADAR BİR ÜCRETLE ÇALIŞACAKLAR

İmzalanan protokole göre Çorlu Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi, İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve Pazarlama programlarında kayıtlı öğrencilerin işbaşı eğitimi, mesleğe hazırlama, mesleğin gerekli kıldığı bilgi ve becerilerini arttırma ve mesleki becerilerini geliştirmeleri amaçlanırken, iş yerlerinin ara eleman sıkıntısının da giderileceği ifade edildi. Öte yandan yapılan açıklamada, öğrencilerin ilgili derslerinin uygulama sınavları Otomotiv sektörlerinin yetkili servisinde gerçekleştirilecek olup sınav tarihleri ise Üniversitemiz akademik takvimine göre belirlenmesi amaçlandığı belirtildi. Ayrıca öğrencilere iş yeri kaza sigortası da yapılacağı ifade edilirken, öğrencilerin asgari ücretin yarısı kadar bir ücretle çalışacağı belirtildi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN