Hepsiyle Mahkemede Hesaplaşacağız

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ihalelerde yolsuzluk yaptıklarına dair haber yapan yerel ve ulusal gazetelerin hepsini mahkemeye vereceklerini söyledi.

GÜNDEM 27.11.2017 17:40:00 0
Hepsiyle Mahkemede Hesaplaşacağız


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde ihalelerde büyük usulsüzlük yapıldığı, Büyükşehir Belediyesi’nin açık teklif usulüyle yaptığı ihaleleri iptal ederek, 21 B (pazarlık) yöntemine çevirdiği ve yaklaşık 2.5 milyon liralık iki ihalenin bir firmaya peşkeş çekildiği yönünde bazı ulusal ve yerel gazetelerde haberler çıkmıştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, söz konusu iddialarla ilgili uzun süren sessizliğini geçtiğimiz Pazar günü yapılan CHP Ergene 2. Olağan İlçe Kongresi’nde bozdu.



“BU HABERLER KASITLI YAPILIYOR”
Olayın mahkemeye intikal edeceğini ve bu haberleri yapanlarla mahkemede hesaplaşacaklarını belirten Başkan Kadir Albayrak, “Bu konuda herkes emin olsun. ‘Yolsuzluk ve Cumhuriyet Halk Partisi’, ‘Yolsuzluk ve Kadir Albayrak’, ‘Yolsuzluk ve Tekirdağ Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri’ kelimeleri asla yan yana olamaz. Bunun kasıtlı olduğuna inanıyorum. Dediğim gibi bu iddiaların hepsi mahkemeye intikal edecek. Bütün dosyalar hazırlanıyor. Bu konuda yayın yapan ulusal ve yerel basının hepsini mahkemeye vereceğiz. Önümüzdeki günlerde hepsini göreceğiz” dedi.



“MAĞDUR ROLÜ OYNANIYOR”
Büyükşehir Belediyesi’nin neden açık teklif usulüyle yaptığı ihaleleri iptal edip 21 B (pazarlık) yöntemine geçtiğinin sorulması üzerine Başkan Albayrak, “İşin teknik boyutuna girmeyeceğim. Onu, o iddiası olanlarla mahkemede hesaplaşacağız” dedi. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin Süleymanpaşa’daki yerel bir gazetenin matbaasına yaptığı denetimin; ‘Yerel basına baskın’, ‘Büyükşehir’in ihalelerde yolsuzluk yaptığına dair haberler yaptığımız için bu baskınlar yapılıyor’ şeklinde yansıtılmasına ilişkin bir soru üzerine de Başkan Albayrak, “Bu olay kesinlikle anlatıldığı gibi değil. Olayın ‘Yerel basına baskın’ şeklinde yansıtılması çok yanlış. Biz oraya baskına gitmedik. Olay tamamen farklı boyutlarda anlatılıp bir mağdur rolü oynanıyor. Zamanı gelince hepsini beraber göreceğiz. Önümüzdeki günler beni takip edin” şeklinde konuştu.


Haber / Şaban KARDEŞ