Türkiye Geneli Tüm Kullanıcılar Anlık Olarak Takip Edilecek

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve yaz sonda Saray'da başlatılan Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) saha çalışmaları Çorlu'da da devam ediyor.

GÜNDEM 27.11.2017 16:40:00 0
Türkiye Geneli Tüm Kullanıcılar Anlık Olarak Takip Edilecek

Konu ile ilgili bilgi veren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Ulusal Adres Sistemi ile Türkiye genelindeki tüm kullanıcıların anlık olarak takip edileceği ve yapılan işlemlerin denetlenebileceğini dile getirdi.

 

ÇORLU’DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Adres Kayıt Sisteminde (AKS) metinsel nitelikte tutulan adres bilgilerinin coğrafi koordinatlarla birleştirilmesi ve oluşturulan altyapının diğer sistemlere entegre edilebilmesi için kurulmuş olan Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) projesi kapsamında saha ekipleri çalışmalarını Çorlu’da da sürdürüyor. Çalışmalar sırasında vatandaşlardan ve saha görevlilerinden gelen şikayetleri değerlendiren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, vatandaşlar ve çalışanların çekincelerine yönelik açıklamalarda bulundu. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt yaptıkları açıklamada, Ulusal Adres Sistemi ile Türkiye genelindeki tüm kullanıcıların anlık olarak takip edileceği ve yapılan işlemlerin denetlenebileceğini dile getirdi.

 

ACİL YARDIMLARDA MÜDAHALE SÜRESİNİ AZALTIYOR

Sarıkurt; ‘’Adres Kayıt Sistemi'nden faydalanan kurum ve kuruluşlara verilen hizmet daha etkin hale gelecek. Ülke çapında tüm adres kayıtlarının ve Nüfus bilgilerinin anlık olarak harita üzerinden görülebilmesini sağlayan proje ile 112 acil çağrı sistemi, Emniyet bilgi sistemi, taşınmaz mal beyanı, emlak ve inşaat işleri gibi birçok önemli çalışmanın altyapısı hazırlanıyor. E-devlet projesi kapsamında yürütülen Adres Kayıt Sistemi mekânsal hale getirilerek yapılan tüm işlemler, başvurular, çağrılar artık harita üzerinden görüntülenebilecek ve bu sayede müdahale süresi kısalacak’’ dedi.

 

KİŞİ VE KİMLİK BİLGİLERİ ASLA SORULMAYACAK

MAKS projesi kapsamında saha elemanı olarak 30 kişinin çalıştığını dile getiren ve binaların tek tek fotoğraflarının çekildiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Sarıkurt, "Saha çalışmaları sırasında sadece yapılara ait fotoğraf çekimi ve daire sayılarının tespiti yapılacaktır. Kişi ve kimlik bilgileri kesinlikle toplanılmayacak olup, çalışanların isimlerinin toplum ve veri güvenliği için gizli tutulduğunu belirterek, isimlerin kolluk kuvvetlerinde ve iletişim merkezinde bulunduğunu, şüpheli durumla karşılaşılması durumunda vatandaşlarımızın kolluk kuvvetlerini veya 444 99 59 iletişim merkezi hattını aramalarını önemle rica ederiz" diye konuştu.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL