Vahap Akay: CHP'de İtaat ve Atama Yoktur

CHP Çorlu Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP'nin demokrasi anlayışında itaat ve atamaya yer olmadığını, esas olanın sandık olduğunu söyled

SİYASET 26.11.2017 18:43:00 0
Vahap Akay: CHP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu Olağan İlçe Kongresi, 25 Kasım Cumartesi günü Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yaptığı kongreye CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin de katıldı.

 



“CHP’DE HERKES EŞİT HAKLARA SAHİPTİR”
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını Divan Başkanı sıfatıyla Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. Kendisini Divan Başkanı göreviyle onurlandıran CHP Çorlu İlçe örgütü delegelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Akay, “94 yıllık çınar CHP’nin altı oklu bayrağı altında hepimiz siyaset yapmaktayız. Sıfatlarımız her ne olursa olsun tartışmasız ve ayırımsız herkes bu çatı altında eşit haklara sahiptir. Sade üyesinden delegesine, ilçe başkanına, belediye başkanına, il başkanından milletvekiline kadar hepsinin en önemli özelliği CHP’nin üyesi olmasıdır. Genci, yaşlısı, kadını, erkeği CHP üyesi olmak demek mücadele etmek demektir” dedi.

 



“AYRIŞTIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN
BİR PARTİNİN MENSUPLARIYIZ”

CHP’nin hak-hukuk, adalet anlayışının, hak arama mücadelesinin bir tarihsel geçmişi olduğunu ifade eden Akay, şunları söyledi: “Bizim hak-hukuk anlayışımızda haksızın ve mazlumun yanında sonucu ne olursa olsun dimdik durmak vardır. Bizler hakkını aramak için, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı için, darağacına gitmekten korkmayan Yusufların, Hüseyinlerin, Denizlerin yol arkadaşlarıyız. Bizler demokrasi mücadelesi için Hamzakoy’a sürgün edilen Bülent Ecevitlerin; haksız hukuksuz Ergenekon davalarına başkaldıran; 12 Eylül darbesine karşı mücadele eden Zincirbozan’da bedel ödeyen Deniz Baykal’ın CHP’nin üyeleriyiz. Bizler sahte iftiracıların şahitliğinde yıllarca demir parmaklıklar ardında kalmış Atatürkçü askerlerin, yargısızca infaz edilmiş gazetecilerin sesi olmuş, sadece hak-hukuk ve adalet diye Ankara’dan İstanbul’a 500 km yol yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’siyiz.Bizler tarihi ile gurur duyan Altı Ok’un ilkelerinin tamamına bağlı partilileriz.Bizler Türkiye de Hak Hukuk Adalet diye haykıran bu toplumun birliği, beraberliği, kardeşliği için bir araya gelmiş, ayrıştıran değil birleştiren bir partinin mensuplarıyız.

 

 

“BU ÇATI ALTINDA MEZHEP
SİYASETE ALET EDİLEMEZ”

Bu çatı altında yargısız infaz olmaz sıfatı ne olursa olsun kimsenin ayrımcılığı olmaz.Her türlü ayrımcılığa karşı birleştirmek için tarihine, bayrağına, Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlı bir partinin üyeleriyiz.Altı Ok’lu ilkelerimizin hepsi önemli ve hepsi kıymetli. Ancak Laiklik ilkemizin burada altını çizmek durumundayım. CHP için Laiklik; toplumdaki farklı inançların barış içerisinde birlikte yaşamalarının ön koşuludur.CHP, siyasetin dini istismar etmesine kesinlikle karşıdır.Ne dinin siyasallaştırılmasını ne de siyasetin dinselleştirilmesini asla kabul etmez Cumhuriyet Halk Partisi. Din ve vicdan özgürlüğümüzün omurgası, kardeşliğimizin çimentosu Laiklik’tir. O yüzden bu çatı altında mezhep siyasete malzeme edilmez, edilemez.Bu çatı altında sen olmaz ben olmaz. Bu çatı altında Alevi olmaz,Sunni olmaz. Bu çatı altında birlik vardır, beraberlik vardır, kardeşlik vardır, insan vardır. Ve CHP’nin demokrasi anlayışının itaat olmadığını, atama olmadığını ve sandık olduğunu bu gün bu kongrede CHP Çorlu ilçe teşkilatının delegeleri bir kez daha ortaya koyacaktır ”.

 



YILDIRAY ARICI GÜVEN TAZELEDİ!
Olağan kongrede yeniden CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, delegelerin kongreye gösterdiği ilginin son derece memnuniyet verici olduğunu belirterek, “CHP Çorlu İlçe Başkanlığı’na yakışır bir kongre oldu. Kongremize gelen üyelerimize, delegelerimize ve tüm misafirlere teşekkür ediyorum. Yarınların temellerini atmak için bizler buradayız. Bizlerin Mustafa Kemal Atatürk’e bir borcu var. Dava arkadaşlarımla beraber 2019’da bu borcu ödeyebilmek için yola çıktık. Hedefimiz 2019’da CHP’yi iktidara taşımaktır” dedi.

Haber: Şaban KARDEŞ