"Bizim Aracımız İlim, Bilim ve Sanattır"

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de coşkuyla kutlandı.

GÜNDEM 24.11.2017 18:28:00 0

 

Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te kutlamalarda sevgi ve saygıyla anıldı. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “Her mesleğin aracı gereceği kaynağı vardır. Bizim aracımız ise sadece ilim, bilim ve sanattır.”dedi. İlk olarak Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, çeşitli bürokratlar, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı. Anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu. Kutlama programı Halk Eğitim Merkezi Salonunda devam etti.

 

 

“BİR SEVDADIR ÖĞRETMENLİK”

Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş,“Değerli konuklar, sabrın, sevginin, adaletin ve her gün binlere tarifsiz duyguyu yaşamanın adıdır öğretmenlik. Düşünce kaldırmak, üşüyünce ısıtmak, üzülünce usul usul sırtını sıvazlamak, yorulunca bir nefes bir soluk olmaktır öğretmenlik.”dedi ve şunları kaydetti: “Ayyıldız olup göklerde dalgalanmaktır, öğretmenlik bir sevdadır, bir aşktır. Kimi zaman yol olduk. Yol açtık, kimi zaman bir su bulduk, bir tane gül demek için bin dikene su verdik. Su taşıdık, üstat Necip Fazıl’ın deyişiyle ‘Tomurcuk derme’ sevdasına düştük. Sevdamız vatandı, sevdamız milletti, sevdamız geleceğimiz olan yavrularımızdı. Tohum için toprağa girmeye gönüllü olmuştuk. Kurtulmak için kurtarıcı olmaktan başka çare yoktur. Mukadderatımızın selamete ermesi başka iradeleri kurtarmaya kabildir.

 

 

“KAYBEDECEK BİR TANE FERDİMİZ YOKTUR”

Bu aşkla bu vatanın her karış toprağında olduk. Bunun için Şenay Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz, Yusuf Elitaş olduk. Bu uğurda can verdik. Her mesleğin aracı gereceği kaynağı vardır. Bizim aracımız ise sadece ilim, bilim ve sanattır. Üstelik şekillendirmemiz gereken malzeme de duyguları, kalbi ruhu ve aklı olan varlıktır. Bu yüzden yaptığımız hataların telafisi kolay olmaz. İyi yetiştiremediğimiz öğrenciyi tekrar baştan alıp onu yeni baştan eğitemeyiz. Bu yüzden her öğrenciyi ilmek ilmek işleriz. Emeğimizi bir kanaviçe gibi ince ince işledik. Mesleğimizi kutsal ve özel kılan işe tam da bu yoldadır. Ve şunu da biliniz ki; kaybedecek bir tane ferdimiz yoktur” diye konuştu. Öğretmenler günü ile ilgili olarak şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Emekli olan öğretmenlerden Nüsamettin Tez ve Hasan Boğatu’ya Hizmet Şeref Belgeleri verildi. Hacı fahri Zümbül Anadolu Lisesi Öğrencilerinin ‘ben öğretmen olmak istiyorum’ adlı oratoryo oyununun ardından program son buldu.

 

Haber: Rüşa ELMA