Resmi İlan

T.C. ÇERKEZKÖY İCRA DAİRESİ 2016/677 TLMT.

RESMİ İLAN 24.11.2017 14:02:00 0
Resmi İlan

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Tekirdağ İl, Çerkezköy İlçe, 358 Ada, 15 Parsel, GAZİMUSTAFAKEMALPAŞA Mahalle/Köy, BAĞLIK Mevkii, 10 Nolu Bağımsız Bölüm .Tekirdağ ili, Çerkezköy İlçesi, Fatih Mahallesi, Sedef Sokak, Tapu kayıtlarında G.M.K.P. Mah. 358 Ada, 15 Parsel, 3. kat 10 No.lu bağımsız bölüm tam hisse ............... adına kayıtlı olan mesken vasıflı taşınmazın satışa esas olmak üzere kıymet takdirinin yapılması istenmektedir.
Tespit dosyasımn incelenmesi ve 21.07.2016 tarihinde kadastro bilirkişisi ile yapılan keşif esnasmda inceleme ölçüm ve gözlemler sonucunda bağımsız bölümle ilgili aşağıdaki hususlar saptanmıştır.
Çerkezköy İlçesi, Fatih Mah. 358 Ada, 15 Parsel tapuda 632,69 m2 arsa alanlıdır ve arsa vasfındaki taşınmaz üzerinde bulunan yapı; bodrum+zemin+3 normal katlıdır. Bina betonarme karkas yapı tarzında inşa edilmiş olup dış cephesi mantolama ile kaplıdır. Asansör mevcut olup aktif değildir. Merdivenler mermer korkulukları alüminyum doğramadır. Mesken binanın 3. katında yer alıp onaylı mimari projesine göre: 2 oda, salon, mutfak, antre, banyo, wc ve balkon hacimlerinden oluşmaktadır. Belediye hizmetlerinden tam olarak yararlanmaktadır.
Bahsi geçen meskende şu an kiracı ikamet etmekte olup 95 m2 kullanım alanına sahiptir. Duvarlar alçı sıva saten boyalı, tavanlar tavan boyalı köşeler kartonpiyerlidir. Odaların zeminleri parke, mutfak, antre banyo kalebodur ile döşelidir. Islak zeminler tavana kadar fayansla kaplıdır. Meskenin iç kapılan amerikan panel kapı, dış kapısı çelik kapıdır. Mutfakta laminat kapaklı mutfak dolabı mevcuttur. Meskenin ısınması doğalgazlı kombi ile sağlanmaktadır. Mesken Çerkezköy ilçesi içinde yer alıp her türlü ulaşım imkânına sahiptir.
Çerkezköy İlçesi, Fatih(G.M.K.P.) Mahallesi 358 Ada, 15 parsel numaralı taşınmaz 04.04.2008 tasdik tarihli 1. Etap Uygulama İmar Planına göre Konut alanında kalmakta olup, Ayrık Nizam, TAKS:0,40 KAKS:2,00 yapılaşma şartlarına sahiptir. yapının sınıfı 3b dir. yapım yılı 2013 dür 3. sınıf deprem bölgesinde bulunmaktadır. yapıda taplam 17 adet bbn vardır toplam 5 katlıdır inşaat seviyesi 100 dür.Değerleme konusu taşınmazın konumu, çevresel özellikleri, yasal ve güncel durumu, günün geçerli piyasa rayiç fiyatlarına göre oluşturulan satış kabiliyeti ve emsal fiyatları göz önüne alınarak değerlendirme yapılmıştır.
Tespit konusu Tekirdağ İli, Çerkezköy İlçesi, Fatih Mah. 358 ada, 15 parsel, 3. kat 10 bağımsız bölüm numaralı mesken vasıflı taşınmazın tam hisse değerinin 125.000,00 TL (Yüzyirmibeşbin), olduğu kanaatlerine varılmıştır.
Adresi : Fatih Mah Sedef Sokak Tapu Kayıtlarında Gmkp Mah 358 Ada 15 Parsel 3 . Kat 10 Nolu BbnÇerkezköy / TEKİRDAĞ
Yüzölçümü : 632,69 m2
Arsa Payı : 230000/4239023
İmar Durumu : Var , İnşaat tarzı 04/04/2008 TASDİK TARİHLİ 1. ETAP UYGULAMA İMAR PLANINA GÖRE KONUT ALANINDA KALMAKTA OLUP AYRIM NİZAM TAKS 0,40 KAKS 2,00YAPILAŞMA ŞARTLARINA UYGUNDUR
Kıymeti : 125.000,00 TL
KDV Oranı : %1
Kaydındaki Şerhler : Diğer : YÖNETİM PLANI 20/12/2013
1. Satış Günü : 09/01/2018 günü 16:00 - 16:10 arası
2. Satış Günü : 05/02/2018 günü 16:00 - 16:10 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Adalet Sarayı Giriş Kat ÇERKEZKÖY / TEKİRDAĞ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/677 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.