''Suç Oranının En Düşük Olduğu Belediyeler CHP'li Belediyelerdir''

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler Birimi tarafından Ankara'da Belediye Başkanları Toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 22.11.2017 18:50:00 0

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Uyuşturucu kullanma yaşı 10’a kadar indi.  Özellikle yoksul semtlerdeki çocuklar alıştırılıyor ve sonra bunlar kullanılıyorlar. Gençlerimizi, çocuklarımızı korumak elbette hepimizin görevidir. Her yerde söylerim yine söyleyeyim, suç oranının en düşük olduğu belediyeler Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yönettiği kentlerdedir. En düşük oranlar buradadır’’ ifadelerini kullandı.

 

 

Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirilen Toplantıya Tekirdağ’dan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel katılım gösterdi.

 

 

‘’ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE HAİNLERE YER VERMEYİN’’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; ‘’Özellikle son birkaç aydır tartışıyoruz İstanbul’a ihanet edildi mi, edilmedi mi? En yetkili kişi çıktı, üstelik görev yaptığı bir kente nasıl ihanet ettiklerini anlattı. Bütün sorunu büyük bir çıplaklıkla toplumun önüne koydu. Biz bunu söyleseydik belki özellikle havuz medyası dahil olmak üzere pek çok çevreden eleştiri alırdık ne demek İstanbul’a ihanet etmek, üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehre ihanet yapılır mı diye bize eleştiri gelirdi. Ama en yetkili kişi çıktı dedi ki, ‘Biz bu kente ihanet ettik’ Kentin kültürüne, kentin tarihine, kentin doğasına ihanet edildi. Peki ihanet edenler ne yaptı? İhanet edenler hiçbir şey yapmadı. Sadece söylediler. Buradan bütün İstanbullu kardeşlerime sesleniyorum. Oy verdin Belediye Başkanı yaptın ve çıktılar kendileri itiraf ettiler biz İstanbul’a ihanet ettik diye. Lütfen önümüzdeki seçimlerde hainlere yer vermeyiniz ve onların önünü kesiniz’’ dedi.

 

BİZİM BELEDİYELERİMİZ ŞEREF YILDIZLARIMIZDIR

İstanbul’da şehrin rantçılarına teslim edildiğini ve tarihi dokusunun tamamen bozulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu; ‘’Bizim büyükşehir belediyelerine bakın, biz buna izin vermiyoruz. Kentin dokusuna saygılıyız, kentin tarihine saygılıyız, kentin kültürüne saygılıyız, kenti zenginleştirmek için de her şeyi yapıyoruz. Buyurun İzmir’e bakalım, en büyük kent ormanı İzmir’de. Yüksek binalar yapılabilirdi ama yapmadık. Niçin yapmadık? Kentin tarihine, kimliğine ve o kentte yaşayan insanlara saygı gösterdiğimiz için yapmadık. En büyük kent ormanını yaptık. Buyurun Eskişehir’e bakalım, bir dönem “Yeşil Bursa” “Beton Bursa” oldu. Buyurun Ankara, o da beton oldu. Ama Ankara’yla Bursa arasında çöldeki bir vaha gibi Eskişehir’in yıldızı parlıyor. Sadece bir Anadolu markası değil, bir Türkiye markası değil, bir dünya markası olmaya başladı. Kim yönetiyor? Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Başkanı yönetiyor. Aynı şekilde Aydın’ı alın, Muğla’yı alın, Tekirdağ’ı alın, Hatay’ı alın. Bunların hepsini görürsünüz. Bunlar bizim şeref yıldızlarımızdır. Biz büyük kentte nasıl hizmeti veriyorsak aynı şekilde en küçük belediyemizde de aynı sağlıklı ve aynı sorumlu anlayışla hizmet sürdürmeye devam ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’80 BİN DÖNÜM MERANIN ISLAH ÇALIŞMALARINI TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPIYOR’’

Konuşmasına şu şekilde devam eden Kemal Kılıçdaroğlu; ‘’Tekirdağ’daydım mesela. 80 bin dönüm meranın ıslah çalışmalarını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu tarafından dünyanın 26. gastronomi şehri ilan edildi Hatay’ımız. Hatay’da da gökdelenler yok, Hatay’da da böyle çirkin yapılaşma yok. Tam tersine Hatay hem mutfağıyla, kültürüyle, tarihiyle bölgenin yıldızı olarak parlamaya başladı. Yine aynı şekilde Hatay Avusturalya ve Çin’le mücadele ederek 2021 Botanik EXPO’sunu kazandı. Demek ki çalışırsanız, demek ki kültürü öne çıkarırsanız, kentin kültürünü öne çıkarırsanız, kentin tarihini, dokusunu öne çıkarırsanız sadece kendi kentinizde değil, sadece Türkiye’de değil dünyada da saygın bir yere hizmet verdiğiniz kenti taşımış olursunuz.

 

‘BELEDİYE BAŞKANLARINI DA BEN ATAYACAĞIM, SEÇİME GEREK YOK’ DİYECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu; Biz bu demokrasi ayıbına son verelim dedik. Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasiyi bu ülkeye getiren bir parti olarak dedik ki, “Böyle bir tablo varsa erken seçim yapalım, erkene alalım seçimleri.” Efendim anayasada hüküm var. Olsun kardeşim beraber değiştiririz. 367 oyu buluruz, size her türlü desteği veririz erken yapalım. Demokrasinin namusunu kurtaralım dedik namusunu. Halka saygıyı yukarıya çıkaralım, göğe çıkaralım dedik, halk karar versin dedik. Bir dikta yönetimi karar vermesin buna dedik. Bir darbe yönetimi karar vermesin buna dedik. Ama yanaşmadılar. Emin olun bir süre sonra diyecekler ki, ne demek Belediye Başkanı seçimle gelir. Ben buradayım, oturuyorum, koltuğumdayım, tek adamım, tek adam rejimi var zaten. Bunlar sonra Belediye Başkanlarını da ben atayacağım, seçime gerek yok. Bunun ilk provalarını yaşıyoruz şimdi ilk provalarını. Bir süre sonra Belediye Başkanlarına gerek yoktur, belediye seçimlerine de gerek yoktur hepsini ben atayacağım diyecek’’ diye konuştu.

 

‘’SUÇ ORANININ EN DÜŞÜK OLDUĞU BELEDİYELER CHP’Lİ BELEDİYELERDİR’’

‘Önemli bir sorunumuz daha var özellikle çocuklarımızla ilgili’ ifadeleri ile sözlerine devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, uyuşturucu kullanımının gün geçtikçe arttığını belirtti. Kılıçdaroğlu; ’’Belediye Başkanı arkadaşlarımdan istirham ediyorum, çoğu Belediye Başkanı arkadaşımın bu konudaki duyarlıklarını da çok iyi biliyorum. Uyuşturucu kullanma yaşı 10’a kadar indi. Özellikle yoksul semtlerdeki çocuklar alıştırılıyor ve sonra bunlar kullanılıyorlar. Gençlerimizi, çocuklarımızı korumak elbette hepimizin görevidir. Her yerde söylerim yine söyleyeyim, suç oranının en düşük olduğu belediyeler Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yönettiği kentlerdedir. En düşük oranlar buradadır. Çünkü gençleri kitapla buluşturuyorsunuz, sporla buluşturuyorsunuz, tiyatroyla, sinemayla buluşturuyorsunuz, kültür merkezleriyle buluşturuyorsunuz ve onlar kendi yaşamlarını akranlarıyla beraber sosyal bir şekilde ve geleceğe umutla bakarak sürdürüyorlar. Sizin bunda büyük katkılarınız var’’ dedi.

 

‘’TÜRKİYE 2019’DA BİR YOL AYRIMINA GELİYOR’’

2019’daki seçimlerde hedef büyüttüklerini ve diğer büyükşehirleri de alacaklarını belirten Kılıçdaroğlu; ‘’6 Büyükşehir değil, İstanbul’u alacağız, Ankara’yı alacağız, Bursa’yı alacağız, Balıkesir’i alacağız, Antalya’yı alacağız, Mersin’i alacağız, Adana’yı alacağız. Bu belediyeleri alacağız’’ ifadelerini kullandı. Sözlerine şu şekilde devam eden Kılıçdaroğlu; ‘’Türkiye 2019’da bir yol ayrımına geliyor. Önümüzde iki seçenek var. Üçüncü bir seçenek yok. İki seçenek var. Ya tek adam rejimi ya demokrasi. Biz Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler olarak demokrasiyi sonuna kadar savunduk, rakiplerimiz kazanmışsa onlara da saygı gösterdik ve demokrasinin bir gereği olarak kabul ettik. Ama demokrasinin ayaklarımızın altından süratle kaydığını görüyoruz. Tek adam rejimi daha 2019 gelmedi bugünden faturasını toplum çekiyor bugünden. Dolar boşuna mı yükseliyor, Avro boşuna mı yükseliyor, fiyatlar boşuna mı artıyor? Sorumlusu tek bir adam. Türkiye’yi bir adama teslim ederseniz böyle bir tablo çıkar ortaya. Eğer bu tablo 2019’un sonrasına taşınırsa çok daha acı tablolarla 80 milyon karşı karşıya gelecek. O açıdan sizin bulunduğunuz bölgelerde ve komşu illerinizde büyük sorumluluklarınız var. Demokrasiyi savunacağız, sonuna kadar savunacağız’’ şeklinde konuştu.

 

’’KİMSE KORKUDAN SES ÇIKARAMIYOR’’

Kılıçdaroğlu; ‘’Bir insan her şeyi bilemez. Bir insana bir ülke teslim edilemez. Aileyi bile bir kişiye teslim etmiyoruz, eşimiz var, çocuklarımız var. Ev alırken bile oturup karar veriyoruz hangi evi alalım nasıl olsun diye. Siz bir evde taşınan sorumluluğu ülke düzeyine taşıyamadılar bunlar. Bir kişi her şeye yetkili her şeye. O yetkinin bir kısmını kullandı Türkiye buraya geldi. Eğer bu yetki aşımı 2019 sonrasına sarkarsa vay Türkiye’nin haline. O açıdan Belediye Başkanları olarak bulunduğunuz beldelerde sorumluluğunuz çok ağırdır. Hep birlikte çalışacağız, hep birlikte mücadele edeceğiz. Biz çalışacağız ki toplum yüreklensin. Toplumun üzerinde büyük bir baskı var. Konuşturmak istemiyorlar yazarına çizerine. Hapishaneler tıka basa dolu, kimse korkudan ses çıkaramıyor. Ama biz cesaret vereceğiz bu topluma, güç vereceğiz bu topluma. Bu toplumun önderi olacağız, önünde yürüyeceğiz bu toplumun. Bedel ödemek gerekiyorsa biz ödeyeceğiz bedeli. Bizim babalarımız, dedelerimiz bize güzel bir Türkiye bıraktı. Biz çocuklarımıza onların bize bıraktığı Türkiye’den daha güzel bir Türkiye’yi bırakmak zorundayız. O açıdan sorumluluğumuz ağırdır, o açıdan sorumluluk bilinciyle hareket ettiğimiz zaman hedefe ulaşmak yakındır. Fazla bir süremiz kalmadı. 2019’da yeniden ama yeniden demokrasiyi bütün kurum ve kurallarıyla yeniden inşa edeceğiz. Medya üzerindeki baskıyı kaldıracağız, toplum üzerindeki baskıyı kaldıracağız, üniversiteler üzerindeki baskıyı kaldıracağız. Biz bu ülkeye sözümüz söz demokrasiyi getireceğiz’’ diye konuştu.

 

Haber: Şaban KARDEŞ / Hüseyin GÖKÇELİ