Ortak Akıl Toplantısı'nda Bir Araya Geldiler

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda "Bölgesel Kalkınmada Ar-Ge ve İnovasyon" projesi kapsamında Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi Teknopark A.Ş. i

BİLİM TEKNOLOJİ 21.11.2017 19:28:00 0
Ortak Akıl Toplantısı

Çorlu TSO Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, KOSGEB Çorlu İlçe Müdürü Tolga Erkan ve NKÜ Teknopark A.Ş. Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Gamze Acar katıldı.

 

‘’BÖLGE EKONOMİSİNİN GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNMAYI AMAÇLIYORUZ’’

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Oda Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül; "Küreselleşen ekonomide kuralların değişmesi ve rekabetin zorlaşması ülkeleri teknoloji üretebilen birer bilgi toplumu olma yolunda ilerlemeye zorluyor. Bu nedenle firmaların giderek artan ölçüde ArGe ve İnovasyon yapmaya ihtiyaçları var. Biz de bu ihtiyaçlar dahilinde Odamıza kayıtlı KOBİ’lerin Ar-Ge potansiyellerini belirlemek, analiz etmek ve ücretsiz teknik destekte bulunmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Çorlu da bulunan KOBİ’lerin AR-GE ve İnovasyon alanlarında kurumsal altyapı ve kapasitenin geliştirilmesine katkı sağlayarak kısa vadede firmalara, uzun vadede de bölge ekonomisinin gelişimine destek olmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal ‘Bölgemizde Ar-Ge ve İnovasyon’, KOSGEB Çorlu İlçe Müdürü Tolga Erkan ‘KOSGEB Ar-Ge’,  ‘İnovasyon ve Teknoloji Destekleri’, NKÜ Teknopark A.Ş. - Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Gamze Acar ise ‘Marka ve Patent’, konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Toplantı dilek ve temennilerin ardından son buldu.

 

Haber / Ayşenur AYDIN