42 Yıl Sonra AVM'de Bir Araya Geldiler

Her kuşağın severek okuduğu, izlediği Hababam Sınıfı'nın unutulmaz karakterleri Çorlu'da Trend Arena'nın düzenlemiş olduğu Kitap Fuarı'nda bir araya geldiler.

KÜLTÜR SANAT 21.11.2017 09:36:00 0
 42 Yıl Sonra AVM

HATIRALAR YENİDEN CANLANDI

1957 yılında Rıfat Ilgaz tarafından kaleme alınan ve 1975 yılında da Ertem Eğilmez tarafından filmi çekilen Hababam Sınıfı oyuncuları Hayta İsmail lakaplı Ahmet Arıman, Ufaklık lakaplı Tuncay Akça, Yakışıklı Ahmet lakaplı Teoman Ayık, ‘Çorlu Terend Arena Kitap Günleri’ Rıfat Ilgaz’ın sevenleriyle bir araya geldiler. 42 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelen ekip, etkinliğe katılan vatandaşlara unutamayacağı bir gün yaşattılar. Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri olan Hababam Sınıfı oyuncuları, Hababam Sınıfı şarkılarıyla sevenleri hem güldürdü hem de duygulandırdı.

 

 

 SAYGI VE ÖZLEMLE ANDILAR

Kitap Günleri etkinliğinde Hababam Sınıfı’nın çekimlerinde yaşadıkları anılardan söz eden oyuncular, Yakın zamanda kaybettikleri Halit Akçatepe, Tarık Akan ve 1993 yılında kaybettikleri Usta Yazar Rıfat Ilgaz’ı saygıyla andılar. Eğitimevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci, düzenledikleri ‘Kitap Günleri ’  için şunları söyledi: “Rıfat Ilgaz’ın unutulmayan eseri, sinemaya uyarlanan ve çekildiği günden bu yana herkesi hala güldürmeyi başarabilen bir başyapıt. Rıfat Ilgaz, eğitimsiz bir toplumda yaşayan bireylerin şiddet ve baskı kullanarak hedeflerine varmak isteyeceklerini vurgulardı. Sanata, kültüre ve eğitime önem veren toplumların çağdaş olabileceğine inanırdı. Sanatçı onun için toplumun yol göstericisiydi" diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

Haber: Hüseyin GÖKÇELİ