İstanbul'dan Gelip Veliköy'de Fidan Diktiler

Bünyesinde barındırdığı 86 adet sanayi kuruluşu ile Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan Veliköy OSB'de dün LYS'de en başarılı ikinci okul olan İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lises

EKONOMİ 20.11.2017 19:50:00 0
İstanbul

 

Veliköy OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban gerçekleştirilecek fidan dikimi etkinliği öncesinde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Organize Sanayi Bölgesi yetkililerinin de hazır bulunduğu kahvaltıda, yapılacak çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verildi.

Veliköy OSB Müdürlüğü’nde gerçekleşen kahvaltı programına; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aret Marancıoğlu, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, Veliköy İş Adamları ve Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Sebahattin Önal, VİSAD Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Yalız, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve basın mensupları katıldı.

 

“YÜZDE 30 DAHA UCUZA FİBER HAT DÖŞEYECEĞİZ”

 

Veliköy OSB Başkan Vekili Aret Marancıoğlu, basın mensuplarına yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Marancıoğlu, “Veliköy OSB’de şu an için faaliyet gösteren 86 firmamız var. Bir yandan altyapı çalışmalarımız sürerken, diğer yandan da trafiği atlatmak adına üstyapı çalışmaları için görüşmelerimiz devam ediyor. Öncelikli olarak, bölgede internet konusunda sıkıntılarımız vardı. Bu sıkıntımızı gidermek adına, OSB’nin altına ise fiber internet döşeyeceğiz. Ve bunu yüzde 20 daha ucuz bir şekilde halledeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’HERKES FAYDALANACAK’’

 

Son dönemlerde Veliköy OSB’de meydana gelen kazaların önüne geçmek adına da çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Veliköy OSB Yönetim Kurulu Üyesi Haci Mehmet Erdoğan ise otoban bağlantı yolu yapılması için görüşmelerini sürdürdüklerini söyledi. Erdoğan; “Bağlantı yolu yapıldığı takdirde bölgeye gelen TIR’lar Çerkezköy’ün içine girmeyecek. Hem fabrikaların İstanbul’a ulaşımı 20-25 dakika kısalacak hem nakliye maliyeti azalacak hem de araçların merkeze girmemesi dolayısıyla trafik rahatlayacak. Kısacası bağlantı yolundan sadece Veliköy değil, Çerkezköy ve Kapaklı’da dahil herkes faydalanacak” dedi.

 

‘’NE PARAYI BEĞENİYOR NE İŞİ’’

 

Nitelikli eleman konusunda ciddi sıkıntı çektiklerini belirten Marancıoğlu, “ Nitelikli eleman bulamıyoruz. Bulduklarımız da iş biraz ağır geldiğinde işi bırakıp gidiyor. Eleman arama kriterlerimizi ilkokula kadar düşürdük. Ortaokul mezunu bile eleman bulamıyoruz.. İş veriyorsun. İş biraz ağır geldi mi ‘hadi bana eyvallah’ deyip kaçıyor. Ne parayı beğeniyor. Ne işi beğeniyor” dedi.

 

‘’PERŞEMBE GÜNÜ TEMELİ ATILACAK’’

 

OSB Yetkililerinin konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Perşembe günü temeli atılacak olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında bilgi verdi. Kaymakam Abban; ”Nitelikli eleman bulamıyoruz. Bu sıkıntımızı yapılacak olan bu teknik lise ile çözmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca okulun yanına bir pansiyon açmayı da düşünüyoruz. Bu pansiyonu da Veliköy OSB işletecek. Devletimiz bu konuda her öğrenciye yıllık 7 bin TL burs veriyor. Öğrenciler hem fabrikalarda staj yapacak, mezun olduktan sonra da fabrikada çalışacak. Direkt olarak işi hazır olacak. Bölgedeki firmalarla oturup fikir alışverişinde bulunup ihtiyaç duyulan bölüm açacağız. Okulun arsası ise Çerkezköy Belediyesi tarafından tahsis edildi ve şu an okulda üç bölüm hizmet verecek. En fazla ihtiyaç  duyulan bölümleri açacağız” dedi. Kaymakam Abban, konuşmasının ardından eğitime destekleriyle Çerkezköylü vatandaşlarında sevgisini kazanan Belediye Başkanı Akay’a teşekkür etti. Kahvaltının ardından Veliköy Organize Sanayi Bölgesi ile LYS’de en başarılı ikinci okul olan İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerine sertifikaları verildi. Sonrasında gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğinde öğrenciler, 200 adet fidanı toprakla buluşturdular.

 

Haber: Hüseyin GÖKÇELİ / Ayşenur AYDIN