Çerkezköy'de Karadeniz fırtınası esti!

Çerkezköy'de Pazar yerine kurulan 'Karadeniz Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı' tüm hızıyla devam ediyor.

GÜNDEM 19.11.2017 19:28:00 0
Çerkezköy

 

Önceki akşam Karadenizli sanatçılar Nevin Korkmaz ile Ali Erkan’ın sahne aldığı fuarda soğuk havaya rağmen hep birlikte horon oynanıp, türküler söylendi. Etkinlikten elde edilen gelirle de engelli vatandaşların ihtiyaçları karşılanacak.          

 

    

 

Türkiye Engellileri Güçlendirme Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Karadeniz Sevenler Derneği ortaklığıyla engellilerin yararına düzenlenerek Pazar yerindeki alanda 10 gündür devam eden Karadeniz Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı önceki akşam renkli görüntülere sahne oldu. Karadeniz’in güçlü seslerinden Nevin Korkmaz ile Ali Erkan soğuk havaya rağmen söyledikleri türkülerle Çerkezköylülere hem duygusal anlar yaşattı hem de horon oynattı.

 

 

“HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”     

    

Herkesin bir engelli adayı olduğunu anlatan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram,  “Engelliler dernek başkanlığı yapmak, o taşın altına elinizi koymanız gerçekten zor. Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli vatandaşlarımız daha fazla yardıma muhtaç, elinden tutulması gereken insanlar kitlesi olduklarından dolayı onların adına burada esnaflık yapan, Çerkezköy’de dernek yararına bir şeyler yapmak için uğraşan ENGÜÇDER Başkanımızı ve yönetimini kutluyorum. İnşallah seneye bu anlamda daha güzel şeyler yapacağız”dedi.

 

 

“786 ADET TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMINDA BULUNDUK”

 

Engellileri Güçlendirme Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Vahap Koçak, bu tür etkinliklerden elde ettikleri gelirlerin tamamını engelli vatandaşların yardımına harcadıklarını belirterek, “Biz sosyal sorumluluk projelerine destek amaçlı zaman zaman bu şekilde etkinlikler yapıyoruz. Ağırlıklı olarak Karadeniz kültürünü, yaşamını tanıtmaya çalışıyoruz. Hedeflerimize ancak böyle ulaşabiliriz. Önümüzdeki ayda Dünya Engelliler Haftası var. Talep ve istekler çok. Bizde bu şekilde etkinlikler yaparak buradan elde edilen gelirle de, tekerlekli sandalye, akülü araba alıp, engelli arkadaşlarımızın ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Hepimiz bir engelli adayıyız, 1 saat sonra başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Şuana kadar ENGÜÇDER olarak Türkiye genelinde 786 adet tekerlekli sandalye, 195 adet akülü araba yardımında bulunduk. 320 engelli arkadaşımızı da devlet dairelerine yerleştirdik. Bu arada fuarımız 1 hafta daha uzatıldı, tüm Çerkezköylüleri bekliyoruz ” ifadelerini kullandı.

 

 

“ONUR DUYDUK”

 

Fuarda sahne alarak Çerkezköylüleri adeta büyüleyen Karadenizli sanatçılar Nevin Korkmaz ile Ali Erkan ise böyle anlamlı bir etkinliğe katılmaktan dolayı onur duyduklarını vurgulayarak,  “Biz böyle bir etkinliğe katılmaktan onur duyduk. İnşallah, insanların hafızasında kalıcı bir yer edinmek istiyoruz. Sevgili Başkanımız tabii ki büyük bir küfletin altına girmiştir. Bizi de davet etti, buraya gelmekten onur duyduk. Seneye de buraya geleceğiz, inşallah o zaman daha iyi olur. Her iki başkanımızı da tebrik ediyoruz.”şeklinde konuştular. Fuarın seneye daha kapsamlı bir şekilde kent merkezine daha yakın bir alanda düzenleneceği ifade edildi.      

 

Haber: Hüsnü SARIGÜL