Trakya Bölgesi, Güney Korelilere Tanıtıldı

 "Mimar Sinan'ın İzinde: Trakya"  çalışmaları kapsamında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tokyo Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve Trakya Kalkınma Ajansı organizasyonuyla

KÜLTÜR SANAT 12.11.2017 20:05:00 0
Trakya Bölgesi, Güney Korelilere Tanıtıldı

Dört gün boyunca süren gezi programda gazeteci ve fotoğrafçılardan oluşan heyet, Mimar Sinan eserleri özelinde Trakya’nın tarihi, turistik, kültürel ve gastronomi değerlerini yerinden gördüler. Sürpriz olarak Kırkpınar Yağlı Güreşlerini de izleme fırsatı bulan Güney Koreli gazeteciler, gösteriyi ilgiyle takip etti.

 

 

‘’TRAKYA BÖLGESİ’NİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAKLAR’’

 

Güney Kore’den gelen heyetle akşam yemeğinde bir araya gelen Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, heyeti Edirne’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Ajansın bölgede alternatif turizm destinasyonlarının oluşturulması kapsamında yürüttüğü çalışmalara değindi. Şahin konuşmasında şunları söyledi:  “ Trakya Kalkınma Ajansı olarak bölgemizde turizm çeşitliliğin arttırılması ve hedef pazarlara yönelik tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi konusunda birçok çalışma yapıyoruz. Bu tanıtım gezisi de bu çalışmalardan sadece biri. Tokyo Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimiz ile yaptığımız işbirliği neticesinde bölgemizde ağırladığımız heyet, ülkelerine döndüklerinde bölgemizle ilgili izlenimlerini paylaşacaklar, Trakya Bölgesi’nin tanıtımına katkı sağlayacaklar. Bu tanıtım çalışmaları sonrasında atmayı planladığımız adım “Mimar Sinan” özelinde yeni tur paketleri oluşturmak ve bunları ilgili tur operatörleri ve acentelerle paylaşmak. Özellikle Uzakdoğu pazarına yönelik tanıtım çalışmalarını yaklaşık iki yıldır sürdürüyoruz, bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Konuşmama son vermeden önce bölgemize gelerek tanıtım çalışmalarımıza destek veren değerli misafirlerimize yeniden teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

MAKAMINDA KABUL ETTİ

 

Güney Kore’nin önde gelen gazete ve dergilerinde köşe yazarlığı yapan ve ülkenin gözde fotoğrafçılarından oluşan grup, Trakya Kalkınma Ajansı ve Tokyo Kültür ve Tanıtım Müşavirliği işbirliğinde düzenlenen tanıtım gezisinde Edirne’ye gelerek, Vali Özdemir’i ziyaret etti. Edirne ve Trakya’daki Mimar Sinan eserlerinin ışığında yeni bir kültür rotası oluşturmak ve bu rotayı Uzakdoğu pazarında tanıtmanın asıl amaçları olduğunu söyleyen gazetecilerle bir süre görüşen Vali Özdemir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve gazetecilere teşekkür ederek, başarılar diledi.

 

 

HEYETİN SORULARINI YANITLADI

 

Trakya Kalkınma Ajansı organizasyonuyla Edirne ve İstanbul’da bulunan heyet, Mimar Sinan alanında çok değerli çalışmaları bulunan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Suphi Saatçi ile bir araya geldi. Saatçi, Mimar Sinan ve eserlerine ilişkin heyetin sorularını yanıtladı.

 

 

EDİRNE VE SELİMİYE CAMİİ’NE HAYRAN KALDILAR

 

Dört gün boyunca Edirne ve İstanbul’da gerçekleşen tanıtım gezisiyle ilgili görüşlerini paylaşan heyet, organizasyon dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler. Edirne’nin turizm anlamında çok önemli bir kent olduğuna vurgu yapan gazeteciler, şehrin tarihinden ve Selimiye Camii’nden çok etkilendiklerini ilettiler. Selimiye Camii’ni mimari eserlerin zirvesinde bir sanat eseri olarak niteleyen gazeteciler, o zamanın şartlarında bu kadar güzel bir yapının nasıl inşa edilmiş olduğunu anlamakta güçlük çektiklerini belirttiler.

 

Haber / Şaban KARDEŞ