''Bizim Anlayışımızda, Hiçbir Dinsel Motif Siyasete Malzeme Edilmez''

Cumhuriyet Halk Partisi Olağan İlçe Kongresi Hayrabolu'da gerçekleşti.

SİYASET 12.11.2017 19:13:00 0

Kongre sonrasında önceki dönem ilçe Başkanı Hamdi Çetin yeniden Başkanlığa seçilirken, Divan Başkanlığı’na seçilen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sert konuştu. Geçtiğimiz hafta Çerkezköy’de gerçekleşen İlçe kongresindeki olaylar sonrası sert çıkışan Akay, ‘’Bizim anlayışımızda, hiçbir dinsel motif, hiçbir mezhep siyasete malzeme edilmez. CHP’de mezhep üzerinden siyaset yapan vatan hainidir’’ ifadelerini kullandı. Öte yandan Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ile yaşadığı gerginlikle gündeme gelen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, kongreye katılım göstermedi.

 

 ‘’LAİKLİK İLKESİ ÇOK ÖNEMLİDİR’’

 

Divan başkanlığına seçilen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kongre öncesinde açıklamalarda bulundu. Akay; CHP’nin 6 oklu ilkelerinin tamamı değerli ve kıymetlidir. Ancak bu ilkeler arasında Laiklik ilkesi çok önemlidir. CHP Laiklik ilkesinde parti programında şunu yazıyor. ‘Ne dinin siyasallaştırılması, ne de siyasetin dinselleştirilmesini asla kabul etmez CHP’  Bizler Laiklik ilkesine inanç ve vicdan özgürlüğünün omurgası diye bakarız. Toplumdaki farklı inanışların barış içerisinde birlikte yaşamalarının ön koşulu olarak görürüz laiklik ilkesini. CHP’de hak, hukuk, adalet anlayışını CHP’yi kutuplaştıran değil birleştiren ve kucaklayan bir yapısı vardır. CHP dini siyasete alet etmez.  Dini siyasete alet edenlere başkaldırır CHP.  Bizim anlayışımızda, hiçbir dinsel motif, hiçbir mezhep siyasete malzeme edilmez. Geçtiğimiz haftaki kongrede bu anlamda bir uyarıda bulunmuştum. Son beş yıldır bunu konuşuyorum. Ancak bundan sonra artık bunları konuşmak istemiyorum. CHP dini, mezhepi siyasete alet eden bir parti değildir. Atatürk’ün ilkelerinde onun söylemlerinde laiklik ilkelerinin temelinde bu vardır. Bizler işimize geldiği zamanlarda bunları yok saymayacağız. Birisi milletvekilimize küfür ettiği iddiasıyla bir kongre yaşadık geçen hafta. Kongre salonuna 70-80 kişilik bir katılımcıyla kasten mahkemeye intikal etmiş, çözüm yolu yüce mahkemeler olan bu olayı, kongrenin göbeğine oturttular. Milletvekilimizin de eşi tarafından maalesef kongremiz boykot edildi.  O kongre salonuna bu niyetle gelen herkesi bir kere daha buradan kınıyorum’’ şeklinde konuştu.

‘’PARTİMİZİ BİR İÇ ÇAKIŞMA İÇERİSİNDE GÖSTERMEYE HİÇ KİMSENİN HAKKI YOKTUR’’

 

CHP ilçe kongrelerinde partimizi bir iç çakışma içerisinde göstermeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Ne olursa olsun, sıfatı ne olursa olsun CHP’nin Genel Başkanını temsil eden il başkanımız konuşmaya çıktığında o salonu terk edenler o saygısızlığı CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna yapmıştır. Bu nedenle örgütün ne olduğunu, örgütçünün ne olduğunu, CHP’nin siyaseti temeline ne olduğunu herkes bilecek.  İşine geldiği zaman, işine geldiği ortamlarda,  işine geldiği gibi kimse davranmayacak. Biz CHP’de 6 oklu bayrağımızın altında görev almaktan onur duyan örgüt üyeleriyiz’’ dedi. Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. Önceki dönemde CHP Hayrabolu İlçe Başkanlığı görevini yürüten Hamdi Çetin yeniden başkanlığa seçilerek, güven tazeledi.

 

CANDAN YÜCEER KATILMADI

 

Geçtiğimiz Hafta Çerkezköy İlçe Olağan Kongresi’nde Hayrabolu Belediye Başkanı ile tartışma yaşayan Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer kongreye katılım göstermedi. Kongreye; CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü, Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri STK’lar ile partililer katıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ