"Bizim ortak bir dile ihtiyacımız var"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Bizim ortak bir dile ihtiyacımız var. Çerkezköy ve Kapaklı'nın termik santrale karşı tek yumruk olarak mücadele vermesi gerekiyor" dedi.

GÜNDEM 8.11.2017 18:47:00 0

Çerkezköy ve Kapaklı sınırlarında yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral ile mücadele kapsamında Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu’nda toplantı düzenlendi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Erkan ile Kapaklı STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ”

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bölgemize yapılması planlanan kömürlü termik santral ile hep birlikte mücadele etmeliyiz. Çünkü bu termik santralden yaklaşık 1 milyon nüfus etkilenecektir. Bu yüzden hep birlikte çalışacağız. Bu mücadelede Çerkezköy’ün tecrübelerinden faydalanacağız. Bu iş siyasi parti işi değildir. Çocuklarımızın sağlığı ve geleceği için hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

 

“SİYASİ BİR MESELE OLARAK GÖRMEMELİYİZ”

 

Başkan Akay ise “Bu iş artık Çerkezköy ve Kapaklı’nın bahçesine geldi.”dedi ve şöyle devam etti: “Termik Santrallerin etki alanları yaklaşık 40 kilometredir. Bu meseleyi siyasi bir mesele olarak görmemeliyiz. Geçtiğimiz günlerde termik santral incelemesi yapmak üzere Yatağan’a gittik. Orada yaşayan vatandaşlara bir dokunduk bin ah işittik. Toplumun biraz daha duyarlı bir şekilde termik santrale karşı çıkması gerekiyor. Termik santralin zararlarını çok somut örneklerle, yüksek sesle anlatmamız gerekiyor. Bizim ortak bir dile ihtiyacımız var. Bu mücadeleyi aynı noktadan yürütmeliyiz. Bizim çok sade dile termik santralin zararlarını vatandaşımıza anlatmalıyız. Önümüzdeki günlerde Elbistan Afşin’e gidip, termik santral sahası etrafında yaşayan vatandaşlara dokunup, bunun zararlarını dinleyeceğiz. Bu heyette Kapaklı’dan da bir ekip yer almalıdır.”

 

MÜCADELE PLATFORMU OLUŞTURULACAK

 

Konuşmaların ardından Kapaklı Belediyesi personeli tarafından kömürlü termik santralin etki alanları, zararları ve kömürlü termik santrale karşı verilecek mücadelede yapılması gerekenler konusunda sunumlar yapıldı. Toplantı sonunda Çerkezköy-Kapaklı Termik Santral ile Mücadele Platformu oluşturulmasına ve bu mücadelenin hep birlikte yürütülmesine karar verildi.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL