Kadınların Geleceği Bu Toplantıda Görüşüldü

Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (NAKSAM) Müdürü Doç. Dr. Gülen Özdemir, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. F

GÜNDEM 8.11.2017 18:28:00 0
Kadınların Geleceği Bu Toplantıda Görüşüldü

Toplantıda kadının ekonomik ve sosyal statüsünün güçlendirilmesi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadının insan haklarının korunması konusu görüşüldü.

 

“ŞİDDET ASLA KABUL EDİLEMEZ  BİR İNSANLIK SUÇUDUR”

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, konuşmasına “Şiddet, asla kabul edilemez bir insanlık suçudur” diyerek başladı ve  "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 3.Ulusal Eylem Planı" ile ilgili açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Özdemir ise konuşmasında merkezin çalışma konularının daha çok, kırsaldaki kadın ve bunların ekonomik kaynaklara erişimi, örgütlenme ve kooperatifçilik alanlarında ağırlık kazandığını belirtti. NAKSAM’ın kurulduğu 2012 yılından günümüze beş yıllık sürede 3 ‘ü uluslararası olmak üzere 18 adet konferans, sempozyum, söyleşi, sergi ve konser gibi etkinlikler gerçekleştirildiğini, ayrıca biri Dünya Bankası Projesi olmak üzere 3 adet proje ve konuyla ilgili birçok makale ve yayın yapıldığını belirtti. Toplantı toplu anı fotoğrafı çekimi ve akşam yemeği ile son buldu. 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN