Rekortmen Sanatçılar Çerkezköy'e Döndü

Geçtiğimiz hafta sonu Çerkezköy'ü ve ülkemizi temsil etmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'ye giden 50 ebru sanatçısı dün sabaha karşı Çerkezköy'e döndüler.

KÜLTÜR SANAT 6.11.2017 17:47:00 0
Rekortmen Sanatçılar Çerkezköy

 

 

 

 

30x3 kumaşa 2004’te ölen Birleşik Arap Emirlikleri’nin kurucusu Zaid bin Sultan el-Nehyan’ın resmini çizen sanatçılar dünya rekortmeni olarak Türkiye’ye iniş yaptılar.

 

‘’EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ’’

 

Dün sabaha karşı Çerkezköy’e, dünya rekortmeni olarak dönen Çerkezköy Belediyesi Halk Eğitim Merkezi Ebru kursiyerleri yaşadıkları heyecanı gazetemize anlattılar. 30 yıllık ebru öğreticisi Gülhis Başaran önderliğinde BAE’deki uluslararası sergide ülkemizi temsil eden rekortmen öğrenciler çok mutlu olduklarını belirttiler. Öğrenciler; ‘’Uluslararası arenada ülkemizi temsilen gitmek çok güzeldi. Uçağa bindiğimiz ilk anda heyecanımız arttı. Buradaki arkadaşlarımızla el ele vererek bir dünya rekoru da kırmış olmanın gururu içerisindeyiz. Yaptığımız çalışmaların karşılığını aldığımız için çok mutluyuz’’ yorumunda bulundular.

 

ESERLERİNİ ÇÖLDE SERGİLEDİ

 

Çerkezköy Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’nde ebru sanatını kursiyerlere anlatan ve 30 yıldır Çerkezköy’de bu işle uğraştığını belirten sanatçı Gülhis Başaran ise öğrencilerin başarılarından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, uzun ve yorucu bir maratondan başarı ile dönmenin güzel bir duygu olduğunu söyledi. Başaran; ‘’ Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde yaklaşık 50 öğrencimizle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen uluslararası sergide ülkemizi ve Çerkezköyümüzü en iyi şekilde temsiz ettiğimize inanıyorum. Öğrencilerimizin buradan bir başarı ile bir rekor ile dönmesi, bizim için de gurur verici bir olay. İnşallah durmadan, çalışmalarımızı devam ettirerek, daha kapsamlı alanlarda da şehrimizi ve ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğiz’’ ifadelerini kullandı. Ayrıca Başaran, yaptığı eserleri çölde sergilemenin de ayrı bir heyecan olduğunu ifade etti.

DEFİLE DÜZENLEDİLER

 

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde kayıtlı 50 Ebru kursiyeri, BAE’de düzenlenen sergide ayrıca defile düzenledi. Ebru sanatından yapılma elbiselerle 10 dakikalık defile gerçekleştiren ekip, eserlerini sergilemenin mutluluğunu yaşadılar. BAE basınından da oldukça övgü alan ekip, yaptıkları eserlerle ülkenin en önemli yayın organlarından The National gazetesinde kendilerine manşetten yer buldular.

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ