Cumhuriyet Konseri'ne Yoğun İlgi

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda Cumhuriyet Konseri düzenlendi.

KÜLTÜR SANAT 5.11.2017 21:42:00 0
Cumhuriyet Konseri

Düzenlenen konsere Çerkezköylü vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, konsere gelemeyenler ise Çerkezköy Haber, Marmara Haber, THaber ortak canlı yayınında konseri takip etti.

 

 

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleşen Türk Müziği Korosu konserine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İKİ BÖLÜM HALİNDE GERÇEKLEŞTİ

Sunuculuğu Av. Engin Özden tarafından yapılan Türk Müziği konserinde, 18 ölümsüz Türk Müziği eseri seslendirilirken, konsere gelen vatandaşlar unutamayacağı bir gece yaşadı. İki bölüm halinde gerçekleştirilen konserde, birinci bölümde ilk olarak Refik Fersan’ın Hicaz Peşrevi şarkısı seslendirildi. Koro tarafından Kaptanzade Ali Rıza Bey’in “Eğilmez Başın Gibi” isimli Hicaz şarkısının seslendirilmesinin ardından, Çanakkale Türküsü, ardından da solist Nevzat Duran tarafından Fethi Karamahmutoğlu’nun “Hiçbir Şeyde Gözüm Yok” isimli Hicaz şarkısı icra edildi.

 

SEZEN AKSU’NUN ÖLÜMSÜZ ESERİNİ SESLENDİRDİLER

Sezen Aksu’nun unutulmaz eseri “İkinci Bahar” adlı Hicaz şarkı koro tarafından seslendirilirken, konsere gelen vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Ardından solist Nihal Akkaya’nın Teoman Alpay’a ait “Nasıl Geçti Habersiz” isimli Hicaz şarkıyı seslendirmesi ile devam eden konserin birinci bölümünde “Yine de Şahlanıyor Aman” isimli Hicaz Rumeli Türküsü seslendirildi. “Vardar Ovası” isimli Hicaz Türkünün seslendirilmesinden sonra konserin birinci bölümü Koro tarafından Sebahattin Ezgi’ye ait “Pencerenin Perdesini” isimli Hicaz şarkının seslendirilmesi ile sona erdi. 

 

İKİNCİ BÖLÜME ‘ZEYNEP’ DAMGA VURDU

 

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu konserinin 2. Bölümünde küçük ziyaretçi Zeynep Tan damga vurdu. Türk Müziği korosundan Vahdettin Tan’ın torunu Zeynep Tan, dedesi ile birlikte seslendirdiği “Teoman Alpay’a ait “Bahar Geldi Gül Açıldı” isimli Nihavend şarkı izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Vahdettin Tan ve torunu Zeynep Tan’ın düetinin ardından Koro, Avni Anıl’a ait “Ağla Gitar” isimli Nihavend şarkıyı seslendirdi. Sonrasında yine koro tarafından Gündoğdu Duran’a ait “Gözleri Aşka Gülen” isimli Nihavend şarkı seslendirildi.

 

 

SALON DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLADI

Solistler Rojda Eryılmaz ve Oktay Aybars tarafından Zeki Müren’e ait “Manolyan” isimli Kürdilihicazkâr şarkının seslendirilmesinin ardından konser solist Şehnaz Tuğran’ın Yusuf Nalkesen’e ait “Ne O Bensiz Edebilir” isimli Kürdilihicazkâr şarkının seslendirilmesi ile devam etti. Konser, Koro’nun Lavtacı Hristo’ya ait “Karşıyaka’da İzmir’in Gülü” ve Ani Anıl’a ait “Safalar Getirdiniz” isimli Kürdilihicazkâr şarkıların seslendirilmesi ile sürdü. Ardından koro tarafından sahnede Atatürk motifli Türk Bayrağı asılarak, ‘İzmir Marşı’ seslendirildi. İzmir Marşı’nın daha ilk ezgisini duyan seyirci ayağa kalkarken, koroya eşlik ederek, ‘İzmir Marşı’nı birlikte söylediler. Koro üyeleri dakikalar boyunca ayakta alkışlandı.

 

 

‘’BU GECE ÇOK ÖZEL VE ÖNEMLİ BİR GECEDİR’’

Konser sonunda sunucu Engin Özden tarafından bir konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Belediye Başkanı Vahap Akay, koroya teşekkürlerini sundu. Akay yaptığı konuşmada; “Bu gece çok özel ve önemli bir gecedir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’üncü yıldönümünü kutladık geçtiğimiz günlerde. Tarihte yokluk ve yoksulluk içinde zafere ulaşan tek lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık mücadelesi veren tüm şehitlerimizi saygı şükran ve minnetle anıyoruz. Bizler onun ilkeleri doğrultusunda onun ışığında ilerleyerek bu millete hizmet etmeye, Cumhuriyete sahip çıkmaya devam ediyoruz” dedi.

 

KÜLTÜR MERKEZİMİZİN TEMELİ ATILDI

Başkan Akay; “Bu heyecanımız, biraz önce İzmir Marşı ile birlikte salonu ayağa kaldıran heyecanımız sonsuza kadar daim olsun inşallah. Koromuzun çalışmalarına 3,5 yıldır bir fiil ben de katılıyorum. Her bir araya gelişimizde kentimize bir kültür merkezi yapılması gerektiğini konuşuyorduk. Şükürler olsun ki geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin katkıları ile kentimizde 27 milyon Liralık Kültür Merkezi projesinin temeli atıldı. İnşallah 2018 sonunda hep birlikte o salonda bu güzellikleri yaşayacağız.” Başkan Akay’ın konuşmasının ardından Koro Şefi F. Fahrihan Ünsal’a çiçek takdim ederken; koro üyelerine de çeşitli hediyeler verdi.

 

 

5 BİN KİŞİ İZLEDİ

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde verilen konser Çerkezköy Haber, Marmara Haber ve Thaber ortak canlı yayınında konsere gelemeyen vatandaşlarla buluştu. Konserin canlı yayında 5 bin civarında vatandaş tarafından takip edildiği ifade edildi. Sunucu Engin Özden konseri canlı yayınlayan Şaban Kardeş ve ekibine teşekkürlerini sundu.

 

KORODA VE ORKESTRADA YER ALAN İSİMLER

Şef F. Fahrihan Ünsal yönetimindeki koroda şu isimler yer aldı: “Dilek Kaya, Fatma Aybars, Güngör Baştürk, Hülya Bozkurt, Hülya Taşkın, İnci Yılmaz, Kadriye Uygun, Melek Gürses, Naciye Biber, Neşe Akay, Nihal Akkaya, Revasiye Altıntaş, Rojda Eryılmaz, Serhan Muştu, Serpil Solmaz, Sevda Doğan, Seyhan Gabralı, Şehnaz Tuğran, Şükriye Mermi, Yıldız Korul, Zeynep Ergin, Bahtiyar Karakaş, Bahri Eryılmaz, Engin Özden, Fevzi Canbak, Hayrettin Danyeli, Mahmut Demirtaş, Muammer Soyak, Muzaffer Kartal, Nevzat Ş. Duran, Oktay Aybars, Serdar Bayır, Süleyman Tuğran, Ufuk Koroğlu, Uğur Hasan Tuz ve Vahdettin Tan.” Konserde, Kemanda Ayhan Çakır, Kanunda Turgut Özüfler ve Levent Gülez, Udda Musa Kaya, Mandolinde Hüseyin Yeğen, Klarnette İsmail Çetin, Darbukada Muzaffer Bayraktar, Bendirde Gökay Akıllıoğlu yer aldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ/Hüseyin GÖKÇELİ