Organ Bağışı'na Destek İstediler

Süleymanpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası'nda farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

YAŞAM SAĞLIK 5.11.2017 21:33:00 0
Organ Bağışı

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa başta olmak üzere hazırlanan broşürler vatandaşlara dağıtılırken, organ bağışı konusunda destek istendi.

 

BROŞÜR DAĞITILDI

 

Organ Bağışı’nın son derece önemli olduğunu belirten Süleymanpaşa ilçe sağlık müdürü Dr. Aytekin Uluhan; ‘’Çeşitli hastalıklar sebebiyle yaşam kalitesi düşen insanlarımıza yardımcı olmak, onların hayata tekrar tutunmalarını sağlamak amacıyla organ bağışının arttırılması hedefleniyor. Bu kapsamda hazırlanan bilgilendirme broşürleri vatandaşlarımıza dağıtılmaya başlandı’’ açıklamalarında bulundu.

 

‘’UNUTMAYALIM DOKU VEYA ORGAN BAĞIŞINA HERKES İHTİYAÇ DUYABİLİR’’

 

18 yaş ve üzeri akli dengesi yerinde olan herkesin organ bağışı yapabileceğini ve organ bağış kartı sahibi olabileceğini söyleyen ilçe sağlık müdürü Dr. Aytekin Uluhan organ veya doku bağışında bulunmak isteyen vatandaşların, İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi, Üniversite Hastanesi, Özel Hastanelere başvuru yaparak iki tanık huzurunda bir belge imzalamalarını istedi. Organ Bağış Kartı sahiplerinin, Bağış Kartını her zaman üzerinde taşıması gerektiğini belirten

Uluhan "Unutmayalım doku veya organ bağışına herkes ihtiyaç duyabilir. Toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın da bir göstergesi olarak vatandaşlarımızın duyarlılığının artmasında fayda mülahaza ediyoruz " dedi.  

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ