10 Ayda 24 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanı Hasan Oktay Duygun, uyuşturucuya yönelik başlatılan operasyonlarda, gümrüklerde son 10 ayda 24 ton uyuşturucu ele geçi

GÜNDEM 2.11.2017 17:22:00 0
10 Ayda 24 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi

Duygun, " Bu sene ara kimyasallarla birlikte 24 ton civarında bir yakalama oranına ulaştık. Bunun 16.8 tonu ara kimyasal dediğimiz maddeler" ifadelerini kullandı.

 

KAÇAK SİGARA KULLANIMI YÜZDE 10’UN ALTINA DÜŞTÜ

 

Türkiye’de kaçakçılığa karşı alınan önlemlerin de başarılı bir şekilde uygulandığını sözlerine ekleyen Duygun; "Sigara kaçakçılığı konusunda, Türkiye'de kaçak sigara kullanım oranı yüzde 20'lerin üzerindeyken, yapılan başarılı mücadele sonucunda yüzde 10 rakamlarının altına inmesi mümkün hale geldi. Aynı şekilde uyuşturucuda da bu sene çok ciddi bir yakalama artışımız oldu. Bu çalışmalarımız bütün gücüyle devam ediyor. Bu sene ara kimyasallarla birlikte 20 tonun üzerinde bir yakalama rakamına ulaştık. 24 ton civarında bir yakalama oranına ulaştık. Bunun 16.8 tonu ara kimyasal dediğimiz maddeler. Geçen seneye göre ciddi bir artış var. Bizim arkada çalışan çok geniş bir ekibimiz var. Çok tecrübeli bir ekibimiz var, onlar da bunların hepsini takip ediyorlar. Dünya raporlarında belli konularda artış olduğu zaman bizim bu çalışmalarımıza da yansıyor. Bu çerçevede değerlendiriyoruz" ifadelerini kullanırken geçtiğimiz hafta gümrük ekiplerinin başarılı çalışmasıyla Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'nda şüphe üzerine arama yapılan bir TIR'da, uyuşturucu yapımında kullanıldığı belirtilen, 816 bin liralık 408 kilo asetik anhidrit ele geçirilmişti.

 

Haber / Ayşenur AYDIN