Pilot yoğun bakımda

 Çorlu ilçesinde, araziye sert iniş yapan eğitim uçağının pilotu Emre Durmazpınar'ın hastanedeki tedavisi sürüyor. Pilotun ağır çene kırıkları nedeniyle yoğun bakıma alındığı, gen

YAŞAM SAĞLIK 2.11.2017 15:57:00 0
Pilot yoğun bakımda

Çorlu Havalimanı'ndan dün havalanan Atlantic Flight Academy'ye (AFA) ait DA-20C1 tipi tek motorlu eğitim uçağının pilotu Emre Durmazpınar, havalimanına iniş yapmak isterken kuleye 300 metre mesafedeki araziye sert iniş yaptı. Parçalara ayrılan uçağın bulunduğu bölgeye sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından uçaktan çıkarılan yaralı pilot Durmazpınar, ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR

 

Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Doğan, pilotun sağlık durumunun iyi olduğunu ancak alt ve üst çenede kırıklar olduğunu belirterek, yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin sürdüğünü söyledi. Başhekim Doğan, "Hastamız hastaneye geldiğinde hemen tedavisine başlanmıştır. Hem alt hem de üst çenede kırık var. Bacaklarda kırıklar mevcuttu, bunlarla ilgili olarak hemen gerekli tedavileri yapıldı. Ancak hem alt çene hem de üst çene kırığı ciddi bir durum. Ama hastamızın genel durumu çok iyi. Sağlık durumu iyiye gidiyor" dedi.

 

Sert iniş yaparak parçalara ayrılan uçakla ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaza kırım ekibi, olay yerinde incelemelerde bulunmak için Çorlu Havalimanı'na geldi. Düşen uçağın motorunun da inceleneceği, sonrasında uçağın enkazının kaldırılacağı belirtildi.

 

Haber / Rüşa Elma