"3 katlı arsamızı Türk Kızılay'ına kazandıracağız

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan "Belediyemize kayıtlı 500 m2 3 kat imarlı arsamızı Kasım ayı Meclis toplantımızda karara bağlayarak Türk Kızılay'ına kazandıracağız.?

YAŞAM SAĞLIK 2.11.2017 14:11:00 0

29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay haftasını kutlayan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan müjdeli bir haber de verdi.

 

“ATALARIMIZDAN KALAN MİRASTIR”

 

Uyan’ın konuyla ilgili olarak açıklamaları şöyle: “Türk Kızılayı bizlere Atalarımızdan kalan mirastır. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan savaş ve doğal afetler sonrasında, dünyanın en uzak yerlerinde ki ihtiyaç sahiplerine bile karşılık beklemeksizin bütün insani ihtiyaçlarını karşılayarak şefkat elini uzatan, acılarını hafifletmeye çalışan, yaralarını saran ve yardımsever çalışmalarıyla ülkemizin de yüz akı ve gurur vesilesi olan yardım kuruluşumuzdur.

Kurumumuzun bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin büyüklüğüne yakışır hizmetleri yerine getirebilmesi için kan bağışı ve nakdi yardımlarda bulunarak kurumun güçlü kılınması gerekmektedir.

 

“BİR KAP SICAK ÇORBAYA MUHTAÇ OLABİLİRİZ”

 

Türk Kızılay’ının dünyanın birçok yerinde yaşayan Müslümanlara yardım elini uzattığını hepimiz biliyoruz. Bu yardımların en açık örneği yakın zamanda Myanmar’da,  Arakan’da yaşanan Müslümanların uğradığı zulme karşı verdiği mücadele paha biçilemezdir.

Marmaraereğlisi Belediyesi olarak biz de ilçemizde ki Türk Kızılay’ını ayakta tutmak için desteklerimizi devam ettirmekteyiz. Belediyemize kayıtlı 500 m2 3 kat imarlı arsamızı Kasım ayı Meclis toplantımızda karara bağlayarak Türk Kızılayına kazandıracağız.

Milletimizin ve yardımsever Marmaraereğlisi halkının bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da Kızılay'a her türlü yardımlarını ve işbirliğini devam ettireceğine yürekten inanıyorum. Hayatımızda her şey gayet yolunda giderken bir gün aniden yatmak için çadıra, yemek için bir kap sıcak çorbaya muhtaç olabiliriz.

Türk Kızılayı’nın değerli yönetici ve çalışanları ile hayırsever vatandaşlarımızın Kızılay Haftası'nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

Haber: Hüsnü SARIGÜL