AKP'li üyeler meclisi terk etti

Çerkezköy Belediye Meclisinin dün yapılan oturumuna son günlerde ülke gündemini de meşgul eden "Faşist diktatör" tartışmaları damga vurdu. Şiddetli tartışmalar AKP'li üyelerin meclisi

SİYASET 1.11.2017 18:58:00 0
AKP

Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım Ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Vahap Akay’ın şehir dışında olması nedeniyle Başkanvekili Uğur Erem başkanlığında toplandı. Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan AK Partili Meclis üyesi Ayhan Çitil, son günlerde gündemde olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “ Faşist Diktatör” sözlerine tepki göstermek için yazılı bir açıklama yaptı.

 

“BURADA SİYASET YAPAMAZSINIZ”

 

Çitil’in açıklaması üzerine CHP’li meclis üyeleri “Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili bu mecliste kötüleme yapamazsınız. Gidin basın açıklamanızı dışarıda meydanda yapın. Burada siyaset yapamazsınız. Yalan yanlış işler yapıyorsunuz. Sizi partili olarak burada dinlemek istemiyoruz” şeklinde tepki gösterdi.  

Yaşanan tartışmanın alevlenmesi üzerine meclisi sakinleştirmeye çalışan Başkanvekili Uğur Erem oturuma 10 dakika ara verdi.

 

“MECLİSİ TERK EDİYORUZ”

 

Tekrar söz alan Çitil, “Bizi dinleme tahammülü olmayan ve bu lafların arkasında olan CHP meclis üyelerini kınıyoruz ve biz de bu meclisi terk ediyoruz. Bugün ki toplantıya da katılmıyoruz. Ekrem Eşkinat’ın sözlerinden sonra onunla tokalaşan ilk kişi Belediye Başkanı Vahap Akay oluyor. O yüzden onu da kınıyoruz. kimin arkasında olduğunu bizzat göstermiştir” dedi ve AKP’li üyeler meclisi terk etti.

 

“KENDİLERİNİ SEÇEN İNSANLARA DA HAKSIZLIK YAPIYORLAR”

 

Erem ise “Ne yazık ki arkadaşlarımız kendileri protesto yöntemlerine karşı çıkmalarına rağmen meclisi protesto ederek, toplantıyı terk ederek kendilerini seçen insanlara da haksızlık yaptıklarının da bilincinde değiller. Yaptığımız yoklamada salt çoğunluğumuzu sağladık ve toplantıya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Salt çoğunluğunun sağlanmasının ardından meclis toplantısına devam edildi.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL