Ormanda yaşayarak kanseri yendi

Çerkezköy'de yaşayan 70 yaşındaki Selahattin Günaydın yakalandığı kanser hastalığını ormanlık alanlarda yaşayıp, doğal beslenerek yendiğini söyledi.

YAŞAM SAĞLIK 31.10.2017 18:53:00 0
Ormanda yaşayarak kanseri yendi

Çerkezköy’de evli ve üç çocuk babası 70 yaşındaki Selahattin Günaydın 2010 yılında akciğer kanserine yakalandı. Günaydın, kanser olduğunu öğrenmesiyle başlayan tedavi sürecini ise hastane yerine Pınarça Mahallesi İkizgöller mevkiindeki ormanlık alanda geçirmeyi tercih etti. Günaydın, ormanlık alana kurduğu çadırla burada yaşamaya başladı, doğal beslenip, temiz havada yürüyüşe çıktı. Aradan geçen zaman sonrası tekrar doktora gittiğinde iyileştiğini öğrenip sevince boğuldu.

 

“SAĞLIĞIMI DOĞAYA BORÇLUYUM”

 

Sağlığını doğaya borçlu olduğunu anlatan Günaydın, şöyle konuştu: “2010 yılında kanser olduğumu öğrenmemle yürüyüşlere başladım. Ameliyatımın 6 ayından sonra Pınarça’ya gelerek buradan Çerkezköy’e  kadar yürüyüşler yapmaya başladım, nefesimin açılması için. Doktorlar bana ciğerlerin açılırsa sırtın yere gelmez dedi. Ben de ormanlık alana kamp kurdum. Yaz aylarında ormana kurduğum çadırda yaşadım. Bol bol yürüyüş yaptım, doğal yiyeceklerle beslendim. Şuan gayet sağlıklıyım, sadece dört kere Kemoterapi aldım. Yani benim iyileşmemi sağlayan ormanda yaşamam, temiz havada yürüyüş yapmam ve doğal beslenmem. Sağlığımı doğaya borçluyum.”

 

Günaydın sözlerini,  “Benim gibi bu hastalığa yakalananlara sigara içmemelerini, doğal bir ortamda yaşamalarını ve beslenmelerini öneriyorum.”diyerek tamamladı.         

 

Özel Haber / Hüsnü SARIGÜL