Yatırımlar Değerlendirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Şarköy ilçesinde gerçekleştirilen yatırım ve projelerin görüşüldüğü değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

GÜNDEM 29.10.2017 18:07:00 0
Yatırımlar Değerlendirildi

Düzenlenen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, M. Zeki Gürcün, Fatih Ünsal, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, TESKİ ve Şarköy Belediyesi İdari personelleri katıldı.

 

 

‘’TOPLANTININ VERİMLİ GEÇECEĞİNE İNANIYORUM’’

 

Düzenlenen toplantıda Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok'un ilçe ile ilgili genel bir değerlendirmesinin ardından konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İlçe belediyeleri ile gerçekleştirmiş olduğumuz değerlendirme toplantılarının sonuncusunu Şarköy ilçemizde düzenliyoruz. Hizmet süremizin 3,5 yılını tamamladık. Daha önümüzde 1,5 yılımız var. Bu nedenle bütün ilçelerimizle bu toplantımızı gerçekleştirdik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar Şarköy ilçesine yapılan yatırımları, öneri ve talepleri değerlendireceğiz. Toplantının verimli geçeceğine inanıyorum" dedi.

 

15 MİLYON 556 BİN TL’LİK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Şarköy’de TESKİ tarafından 15 Milyon 556 Bin TL’lik yatırım yapıldığını belirten,TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, "TESKİ olarak Şarköy'de tamamladığımız 10 projemiz ve devam eden 3 işimiz var. Bugüne kadar Şarköy'de yaptığımız işlerin toplamı KDV dahil 15 milyon 556 bin 394 TL'dir. Şarköy Derin Deşarj Tesisinin mekanik rehabilitasyon işi tamamlandı. Jeneratör kurulumları tamamlandı. İçme suyu depoları bakım, onarım ve dezenfeksiyon çalışmaları tamamlandı. En önemli işimiz referandum öncesinde temelini attığımız Şarköy İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu ve Kanalizasyon İnşaatımızdır. Bu proje Gaziköy, Hoşköy, Çınarlı ve Güzelköy Mahallelerimizi kapsıyor. İnşaat çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı. Şu an itibariyle Çınarlı ve Güzelköy'deki kanalizasyon hatları tamamlandı. Hoşköy'de terfi merkezi kurulumu devam ediyor. Gaziköy sit alanı olduğu için bununla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Proje kapsamında 22 kilometre kanalizasyon hattı, 2,2 kilometre terfi hattı, 5 kilometrelik içme suyu hattı tamamlandı. Mursallı ve İğdebağları Mahalleleri altyapı çalışmalarını da bu proje kapsamında yapacağız. Önümüzdeki dönemde en önemli projemiz Mürefte'nin atıksu arıtma kapasitesi yeterli olmadığı için yeni bir tesis yapacağız." sözlerini söyledi.

 

‘’GEREKLİ TADİLATLAR YAPILDI’’

 

Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan ilçede sürdürülen çalışmaları detaylarıyla sunarak, "Uluman Mahallesinde kaba inşaatı biten caminin iç ve dış kaba ve ince sıvası yapıldı, Evrenosbey Ortaokuluna boya malzemesi verildi. Mezbahalarımızın iç ve dış boyası ve gerekli tadilatlar yapıldı. Kirazlı Mahallesindeki Mevlüt Cami inşaatına ve Çınarlı mahallesindeki Camiye malzeme desteği verildi. Şarköy Terminalinin çevre düzenlemesi yapıldı. Palamut Mahallesindeki ihtiyaç sahibi bir aileye prefabrik konut yapıldı. Şu anda devam eden ilçemizdeki merkez mezarlığın iç yollarının yapımı devam ediyor. Çalışmalarımız ihtiyaçlar dahilinde hız kesmeden devam ediyor" dedi.

 

‘’KIRSAL MAHALLELERE DURAKLAR EKLENDİ’’

 

Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral, "Kırsal mahallelerimizde durak çalışmaları yaptık. İlçede 22 bin metre yol çizgileri çalışması tamamlandı. Merkezde reklam panolu duraklar yaparak halkımızın beğenisine sunduk. İlçe genelinde 176 adet yönlendirme levhası yerleştirdik" dedi.

 

‘’MEZARLIK BAKIM VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR’’

 

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Deniz Bozdoğan, "İlçede bulunan mezbahamızda kesim hizmeti veriyoruz. İlçe genelindeki 30 mezarlığın bakım ve temizliği çalışmaları düzenli olarak sürdürülüyor. Veteriner İşleri Şube Müdürlüğümüz 295 noktada düzenli olarak ilaçlama yapıyor. İhtiyaçlar dahilinde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" sözlerini söyledi.

 

‘’EN FAZLA EĞİTİM ŞARKÖY İLÇESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ’’

 

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, "İlçede 28 kırsal mahallemiz var. Mahallelerimizin tamamına hizmet götürme çabasındayız. Bölgede arıcılığı geliştirme kapsamında kovan dağıtımı yaptık. Daire başkanlığımızca adaçayı dikimi yaptırdık ve oldukça da verim aldık. Bölgede hayvancılığa destek vermek için damızlık koç dağıtımı gerçekleştirdik.  Bütün ilçeler arasında en fazla eğitimi Şarköy ilçemizde gerçekleştirerek toplamda 67 eğitim verdik. 3 mahallemizde kırsal turizmi geliştirme projesi kapsamında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tarla yollarının yapımı aralıksız devam ediyor" dedi.

 

50 MİLYON TL’LİK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Müveddet Işık 2014 yılından günümüze genel bir değerlendirme yaptı. Işık, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ile birlikte yapılan yatırımların harcamalarının yaklaşık 50 milyon olduğunu belirtti.

 

‘’EKİPMAN KONUSUNDA HİÇBİR EKSİĞİMİZ YOK’’

 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Pınar Gülmez Ağırbaş 2017 yılının başında temizlik işlerini devraldıklarını belirterek, "İlçede 24 personel görev yapıyor. İlçe belediyemizle uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Ekipman konusunda bir eksiğimiz yok. Sahil ve plajlarımızın bakım ve temizliği düzenli olarak yapılıyor" dedi.

 

‘’DEPREM KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR’’

 

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede gerçekleştirdiği projelerin zemin etütlerini iyileştirdik. Fay hattının geçtiği tek ilçe Şarköy olduğu için zemin altlıkları ile ilgili kapsamlı çalışmalar yaptık. İlçede deprem konusunda farkındalık yaratmak için çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

 

‘’42 KİLOMETRE YOL YAPIM ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ’’

 

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Şube Müdürü Tevfik Demirbilek, " Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduğundan bugüne ilçede 42 kilometre yol yapım çalışması gerçekleştirdik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor" dedi. Toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi. Toplantı sonrası konuşan Albayrak, Şarköy’de çalışmaların devam edeceğini belirtti.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ