Memura Bir Şok da Edirne Valiliği'nden Geldi

Artık Yurtdışına Çıkmak İsteyenler Yıllık İzin Almak Zorunda

GÜNDEM 27.10.2017 18:48:00 0
Memura Bir Şok da Edirne Valiliği

Olağanüstü Hal Nedeniyle Yurtdışına çıkmak isteyen memurlara yıllık izin şartı getirildi. Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre; Edirne'de memurların artık resmi tatiller dışında yurt dışına çıkmak için aynı anda hem yıllık izin almaları hem de yurt dışına çıkış izni almaları gerekecek.

 

Komşumuz Yunanistan ve Bulgaristan’a sınır kenti olan Edirne’de Vali Günay Özdemir imzalı yeni ‘Yurt dışı izin uygulaması’ tüm resmi kurumlara gönderilirken, söz konusu uygulama kapsamında yurtdışına çıkmak isteyen memurlara ‘Yıllık izin’ şartı getirildi. Karar neticesinde Edirne’de bulunan kamu personelleri resmi tatiller dışında, yıllık izni olmayanlar yurtdışına çıkamayacak.

 

YURTDIŞINA ÇIKIŞLARDA, YILLIK İZİN ŞARTI ARANACAK

 

Edirne Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'nden resmi kurumlara gönderilen yazıda, yurt dışı çıkış belgesinin, kamu personelinin izin belgesiyle birlikte tanzim edileceği ve izni süresince geçerli olacağı kaydedildi. Valilikten gönderilen yazıda, şöyle denildi: "OHAL kapsamında yayınlanan KHK'lar ile alınması zaruri olan tedbirler ve bunlara ilişkin esaslar doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin yurt dışına çıkışlarında kurumlarca izlenecek usul ve esaslar, 'Yurt Dışı Çıkış Belgesi'nin hazırlanması ve ne kadar süreyle kullanılabileceği dair talimatlar ilgili sayılı yazımız ile bildirilmiştir. Ancak bundan böyle yurt dışı çıkış belgeleri Kurum Amirleri için (Vali Yardımcısı, Kaymakam, Bölge Müdürü, İl Müdürü, Şube Müdürü.) Vali. Kurumlarında Amir, Şube Müdürü pozisyonunda olmayan personeller için (doktor, mühendis, şef, öğretmen, polis memuru, hemşire, ebe V.H.K.İ, teknisyen, tekniker, hizmetli, memur, işçi) için kurumdan sorumlu ilgili Vali Yardımcısı. İlçelerde görevli personelin tamamı için Kaymakam tarafından imzalanacak olup, yurt dışı çıkış belgesi kamu personelinin izin belgesi ile birlikte tanzim edilecek ve izni süresince geçerli olacaktır. Uygulamanın bu şekilde yürütülerek herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesini önemle rica ederim" denildi.

 

SÖZ KONUSU YASAKTAN EŞLER ETKİLENMEYECEK

 

Edirne Valiliği'nin yeni yurt dışı uygulamasından, eşlerinden dolayı yeşil pasaporta sahip olanların yasaktan etkilenmeyeceği ifade edilirken, istedikleri zaman yurtdışına çıkabilecekleri belirtildi. Mevcut yeni uygulamanın, özellikle Bulgaristan'a giderek, kumar oynadığı belirtilen memurlara ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olduğu öne sürülen kişilere yönelik 'önlem' olarak yorumlandı.

 

2015’TE DE YASAKLANMIŞTI

 

Öte yandan Edirne'de 20 ay görev yaptıktan sonra 2015 yılının Aralık ayında yaş haddinden emekli olan eski Vali Dursun Ali Şahin de darbe girişiminden 1 yıl önce, 2015 yılının Nisan ayında yurt dışı izninin resmi izne bağlanmasına yönelik bir yönetmelik çıkarmış ve sendikaların yargıya taşımasının ardından uygulama iptal edilmişti.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL