Marmaraereğlisi'nde 'Tarihi' Çalıştay

Marmaraereğlisi Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ve İstanbul Üniversitesi iş birliği ile ilçenin tarihi dokusu, geçmişi ve tarihi özellikleri ile ilgili yapılan, 2.Uluslararası Roma Dönemi ve Geç Antik De

GÜNDEM 27.10.2017 17:16:00 0
Marmaraereğlisi

Marmaraereğlisi Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra, Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, Marmaraereğlisi Belediyesi Başkanvekili Hıdır Şanlı, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün, Belediye Meclis Üyeleri, Tekirdağ Müze Müdürü Önder Öztürk ve vatandaşlar katıldı.

 

‘’DÜNYADA ARTIK ÜLKELER DEĞİL, ŞEHİRLER YARIŞIYOR’’

Marmaraereğlisi Belediyesi'nin öncülüğünde, Avrupa ile Türkiye'nin Arkeoloji ve Tarih Profesörlerinden oluşan Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Avusturya, Almanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre'den 50 kişilik grubun katıldığı programda konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Marmaraereğlisi bizim en gözde ilçelerimizden bir tanesi.  Bu çalıştayın özellikle burada yapılıyor olması ayrıca büyük bir önem taşıyor. Bugüne kadar birçok medeniyetin merkezi olan bu ilçe tarihe tanıklık etmiş ve bugün Tekirdağ'ın turizm merkezlerinden biri olmuş. Yaz döneminde nüfusu büyük bir artış gösteriyor. Marmaraereğlisi Belediye Başkanımız tanımaktan çok mutlu olduğum bir çalışma arkadaşım. İlçenin tarihini, turizmini ve doğal güzelliğini bozacak her türlü yatırıma karşı çıkıyor ve ilçe için mücadele ediyor. Biz de onu destekliyoruz. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Marmaraereğlisi ilçemizi korumak ve daha güzel yerlere getirmek için çalışıyoruz. Bugün burada Marmaraereğlisi'ni dünyaya tanıtacak güzel özelliklerinin dile getirileceğine eminim. Dünyada artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Umarım gelecekte Tekirdağ'da bu yarışta yerini alacaktır. Ben bugün burada yapılan etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ