Şehit Er için uğurlama töreni düzenlendi

"Kardeşimi al bayrakla verdik, al bayrakla geri alıyoruz''

GÜNDEM 26.10.2017 18:59:00 0
Şehit Er için uğurlama töreni düzenlendi

 

Saray’da önceki gün meydana gelen yoğun yağış sonrası yaşanan sel felaketinde, askeri zırhlı taşıyıcı aracın sele kapılması sonucu şehit olan topçu onbaşı Sefa Parhan için uğurlama töreni düzenlendi. Cenazeyi almaya şehidin ağabeyi Fehmi Parhan gelirken, hastanede, "Dün akşam olayı öğrendik. Vatan sağ olsun. Kardeşimi Al bayrakla verdik, al bayrakla geri alıyoruz. Rabbimin izniyle başımızı yere indirmedi. Allah'ımıza şükrediyoruz. Milletimizin ve devletimizin başı sağ olsun. Herkesin duasını istiyoruz " dedi. Şehit topçu onbaşı Sefa Parhan’ın İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak olan otopsisinin ardından yaşadığı yer olan İzmir Çiğli’de son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

Hastane bahçesinde düzenlenen 'uğurlama' törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 3'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, şehidin asker arkadaşları ile askerler katıldı.

 

AĞACA SARILI HALDE BULUNDU

 

Önceki gün Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde öğleden sonra yaşanan yoğun yağış sonrasında sel felaketi meydana geldi. Yaşanan sel felaketi sonrası birçok vatandaş evlerinde ve işyerlerinde mahsur kalırken, Kiremithane Mevkii'nde ahırları bulunanlar Galata Deresi'ndeki suların yağmur yağışı ve dağlardan gelen sularla birlikte yükselmesi üzerine bölgeye yardım talebinde bulundular. Mahsur kalan vatandaşların yardım talebi üzerine Garnizon Komutanlığı’ndan 4 asker, 2 polis ve 1 sivilin olduğu ekip, zırhlı araçla birlikte bölgeye sevk edildiler. Askeri zırhlı araç, Galata Köprüsü’nden geçtiği sırada sel sularına kapılarak devrildi. Araç içerisinde bulunan 3 asker, 2 polis ve 1 sivil kurtarılırken, terhisine 17 gün kaldığı öğrenilen Topçu onbaşı Sefa Parhan sel sularına kapılarak, gözden kayboldu. Bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda dün, sabahın erken saatlerinde askeri aracın sel sularına kapıldığı yere yaklaşık 500 metre uzaklıkta şehit olduğu belirlenen askerin cansız bedeni ağaca sarılı halde bulundu. Kurtarma botuna alınan şehit asker Parhan'ın cansız bedeninin üzeri, askeri yağmurlukla örtüldü.

ARKADAŞLARI, GÖZYAŞINA BOĞULDU

 

Deniz Arama Kurtarma ekibinin baş kaptanı Umar Zamanoğlu, şehit askerin cansız bedeninin aracın düştüğü köprüden yaklaşık 500 metre ileride bulunduğunu belirterek, şöyle dedi: "İstanbul'dan gelen Deniz Arama Kurtarma ekiplerimiz, sabah saatlerinde çalışmalarına başladı. Yaklaşık 30 dakika sonra cansız bedenine ulaşıldı. Şu anda bota alındı, olay yerine savcımız bekleniyor. Şehidimiz donmuş bir vaziyetteydi, ağaca sarılmış, tutunmuş kendisi, beklemiş. Tabii bu uzmanlar nitelikli araştırmayı yaptıktan sonra ortaya çıkacaktır. Ancak bizim gördüğümüz kadarıyla ağaca tutunmuş diye görüyoruz. Ortalama 500 metre ileri mesafede bulundu" Şehit askerin cansız bedeninin bulunması bölgedeki arkadaşlarını gözyaşlarına boğdu. Dünden bu yana arama kurtarma çalışmaları yakından izleyen 3'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal da bölgeye gelerek şehit askerin bulunmasıyla ilgili bilgi aldı. Şehit topçu onbaşı Sefa Parhan'ın terhisine 17 gün kaldığı ve Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı, ancak ailesinin İzmir'de yaşadığı belirtildi. Şehit topçu onbaşı Sefa Parhan’ın İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak olan otopsisinin ardından yaşadığı yer olan İzmir Çiğli’de son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

‘’SOL TARAFTAN BETON GİBİ BİR YERE ÇARPTIĞIMIZI HİSSETTİM’’

 

Saray'da önceki gün topçu onbaşı Sefa Parhan'ın sele kapılarak şehit olduğu araç içerisinde bulunan ve ilçede emlakçılık yaptığı belirtilen 26 yaşındaki Murat Aksoy, yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne yaralı olarak getirilen ve tedavisinin ardından taburcu edilen Aksoy; "Çok yağış oldu, dereler taştı. Sonra askerler ve polisler vardı. Derenin karşısındaki yolda yardım isteyenler vardı. Sel suları dere yolunun üzerinden aktığı için mahsur kalmışlardı. Daha sonra zırhlı personel taşıyıcı aracı geldi. Mahsur kalanları kurtarmak için 4 asker, 2 polis ve ben araca bindik. Araçla karşıya geçerken sol taraftan beton gibi bir yere çarptığımızı hissettim. Çarpmadan sonra araç sel sularında sürüklenmeye başladı. Biz dere sularına kapıldık ve su aldığını fark ettik. Aracın üst kapağı açıktı 400 metre sürüklendikten sonra oradan dışarı çıktık. Açık olmasaydı hepimiz boğulurduk. Sağ tarafa doğru yattığında biz de kapaktan dışarı çıktık. Hemen atladık içinden, akıntıya kapıldık. Bazıları çok su yuttu, bir yerlere tutunmaya çalıştık. 1-2 defa dalıp çıktım ve sığ bir noktaya geldim. Ayağa kalkıp kendimi sabitlemeye çalıştım. Üzerimdeki montu çıkardım herkes o anda bir yerlere tutundu" ifadelerini kullandı.

 

’BEN YÜZME BİLMİYORUM’ DEDİ VE GİTTİ

 

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Aksoy, şehit topçu onbaşı Sefa Parhan’ın gözden kaybolduğu andan bahsetti. Aksoy; ‘’İki asker iki ağaç vardı derenin ortasında ona tutundular. Kepçe ve halatla yardım edip bizi kurtarmaya çalıştılar. Beklediğimiz sırada askerin sesini duydum, 'Ben yüzme bilmiyorum' diyordu. Sonra gitti, diğer asker arkadaşı da arkasından 'Gitti' diye bağırdı. Asker gözden kayboldu. AFAD ve polis ekipleri botla nehre girip bizi kurtardılar. Kurtarma sırasında bile çok zorlandılar, akıntı vardı. O askerimiz bir yerlerde tutunmuştur diye umuyordum. Ben o an ölümle burun buruna geldiğimi hissettim. Suya battığımda öleceğimi zannettim. Kendimi toparlayınca kurtuldum diye düşündüm. Çok farklı bir duyguydu, bir anlık boşlukla bir anda sele kapılabilirdim. Yüzerek geçmek bile aklıma geldi ama akıntı çoktu. Sonra botla gelip kurtardılar" dedi.

 

SON GÖRÜNTÜSÜ YÜREKLERİ DAĞLADI

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde askeri zırhlı aracın devrilmesi sonucunda sel sularına kapılarak şehit olan topçu onbaşı Sefa Parhan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüleri yürekleri dağladı. Saray 3'üncü Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı Orgeneral Fatih Türesel Kışlası'nda vatani görevini yürütürken şehit olan Parhan, görüntülerde, kışlada bir arkadaşının çaldığı saz eşliğinde Orhan Ölmez'in, 'Su Misali' adlı şarkısını söylediği görüldü. Şehit Parhan'ın Sosyal Medya hesabından paylaştığı görüntünün altına, 'Anca böyle geçer günler. Amatörce yaptık birşeyler' notunu yazdığı görüldü.

Haber / Şaban KARDEŞ