Yonca Tohumu ve İtalyan Çimi Dağıtımı Gerçekleştirildi

Tekirdağ Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında, Tekirdağ'da hayvancılıkla uğ

GÜNDEM 26.10.2017 18:06:00 0
Yonca Tohumu ve İtalyan Çimi Dağıtımı Gerçekleştirildi

Malkara ilçesi Çavuşköy Mahallesinde düzenlenen tohum dağıtım programına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Şube Müdürleri Alaaddin Zeybek, Numan Tüzüner ile il ve ilçe personelleri katıldı.

 

‘’ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA DAĞITIM DEVAM EDECEK’’

 

İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, programda yaptığı konuşmasında "Hayvancılık işletmelerimizin daha karlı bir üretim yapması, süt veriminin arttırılması ve girdilerin minimuma düşürülmesi açısından, yem bitkileri üretimine önem verilmelidir. İl Müdürlüğü olarak hayvancılık işletmelerini bu konulara yönlendirmek ve desteklemek amacıyla tüm ilçelerimizde işletme sahiplerine italyan çimi ve yonca tohumu dağıtımı yapıyoruz. Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz yem bitkisi tohumu dağıtımına 2015 yılında başladık ve bu süre zarfında toplam 7300 dekarlık alana 11.400 kg yonca tohumu, 1560 dekarlık alana ise 7.800 kg italyan çimi tohumu desteği gerçekleştirdik. Üreticilerimizin konuya olan ilgilerinin artarak devam etmesinden dolayı yem bitkileri tohum desteği önümüzdeki yıllarda da devam edecektir" diye belirtti.

 

Haber / Ayşenur AYDIN