Eşkinat'a Soruşturma Başlatıldı

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçe kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a Tekirdağ Cumhuriyet

GÜNDEM 24.10.2017 21:35:00 0
Eşkinat

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, merkez Süleymanpaşa İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Ekrem Eşkinat hakkında, 'Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret' ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Geçtiğimiz günlerde CHP merkez ilçe kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözler sarf ettiği iddia edilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a 'Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı açan Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, konuşmanın yerel bir gazetede yayımlanmasını ihbar kabul etti.

 

AK PARTİ CEPHESİNDEN ELEŞTİRİ ALMIŞTI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddia edilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Metin Akgün tepki göstermişti. Mustafa Yel yayınladığı açıklamasında; CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı Kongresi'nde büyük bir hadsizlik örneği göstererek Cumhurbaşkanımız ve Partimizin Genel Başkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a "faşist diktatör" diyerek aziz milletimizin sevgilisi olmuş ve bugüne kadar girdiği tüm seçimlerden büyük bir başarıyla çıkmış ve Cumhuriyet tarihinin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olma şerefine nail olmuş, milletimizin gözbebeği olan büyük bir lidere dil uzatma cahilliğine düşmüş Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın hem kendisi hem de demokrasi tarihimiz açısından skandal olan bu sözleri elbette ki yüce yargımız tarafından hak ettiği şekilde cezalandırılacağına inancımız tamdır. Bu konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini kamuoyuna saygıyla duyururuz’’ ifadelerini kullanmıştı. Ak Parti Tekirdağ Milletvekillerinden Metin Akgün ise, Süleymanpaşa CHP Belediye Başkanının Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a hakareti, eleştiri değil edepsizliğin, ahlaksızlığın ve terbiyesizliğin ifadesidir.  Halkın yüzde 52’sinin oyuyla Türkiye’nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı’na sarf ettiği sözleriyle Eşkinat hem kendi partisinin genlerini hem de kendi kişiliğinin düzeyini ortaya koymuştur” sözlerini kullanarak tepkisini dile getirmişti.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ